Английският футбол премина през огромни трансформации през изминалите вече повече

...
Английският футбол премина през огромни трансформации през изминалите вече повече
Коментари Харесай

В Англия отпада забрана, ограничаваща феновете през изминалите 28 години

Английският футбол мина през големи трансформации през миналите към този момент повече от 30 години, като някои от най-значимите промени касаят пословично необузданите ентусиасти. От 1994 година насам бе неразрешено да има правостоящи фенове на стадионите, само че това предписание към този момент публично отпада от сезон 2022/23, научихме от Sky Sports.

През пролетния полусезон във Висшата лига и Чемпиъншип е направено изследване измежду клубовете, което е дало позитивни резултати, с цел да може част от тимовете към този момент да се снабдят с лицензи за отваряне на правостоящи зони. На този стадий това са Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Кардиф Сити.

Една от главните аргументи за траялата 28 години възбрана е случаят на „ Хилсбъроу “ през 1989 година, когато 97 души губят живота си в резултат на сриване на трибуните на стадиона по време на мач сред Ливърпул и Нотингам Форес от ФА Къп. И до през днешния ден всяка година на 15 април има възпоменателни церемонии в памет на жертвите на тази покруса.

Днес обаче регулациите за сигурност са доста по-строги и рисковете от повтаряне на онази драма са сведени до най-малко на „ острова “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР