Английският елитен клуб Манчестър Юнайтед ще трябва да се консултира

...
Английският елитен клуб Манчестър Юнайтед ще трябва да се консултира
Коментари Харесай

Юнайтед ще се съветва с Ратклиф за трансфери и мениджъри

Английският първокласен клуб Манчестър Юнайтед ще би трябвало да се съветва корпорацията " Инеос " с по отношение на всевъзможни покупко-продажби за трансфер през януари или ход за уволняване на мениджъра Ерик загар Хаг, преди Висшата лига да ратифицира договорката си за закупуване на 25% от акциите на клуба, заяви организация PA.

Юнайтед разгласи в навечерието на Коледа, че е реализирано съглашение с корпорацията и нейния президент сър Джим Ратклиф, почитател на Червените дяволи от детинство, което обаче ще правото на " Инеос " да взима решения за футболните интервенции, откакто процесът на регулаторно утвърждение завърши. Очаква се този развой да се проточи сред четири и шест седмици и да се проточи и след края на януарския трансферен интервал.

Но даже и това, че договорката ще бъде завършена след края на пазара, документът на Комисията за скъпи бумаги и борсови документи на Съединени американски щати подсигурява, че клубът би трябвало да се преценява с новия си вложител. В клаузите му е категорично упоменато, че „ това включва назначение, освобождение или приемане на оставката на който и да състезателен шеф или управител на първия тим, както и влизане или продължение на полемика за произлязъл трансфер на който и да е футболист.

Документът на Комисията от Съединени американски щати също по този начин съдържа наредба, която ще разреши на семейство Глейзър – все още имащи мажоритарен надзор върху Юнайтед, да предизвикат цялостна продажба, в случай че получат оферта за своите акции, на която Ратклиф не желае да отговори.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР