Английският “Дейли Мейл” публикува нови разкрития от Football Leaks. От

...
Английският “Дейли Мейл” публикува нови разкрития от Football Leaks. От
Коментари Харесай

ФИФА допуснала до Мондиал 2018 двама руски национали, следени за допинг

Английският “Дейли Мейл” разгласява нови разкрития от Football Leaks. От тях излиза наяве, че двама съветски национали - Сергей Игнашевич и Марио Фернандес, са били позволени до присъединяване на Световното състезание в Русия през това лято, макар че са били в листата за допустима приложимост на допинг. Защитниците играха във всички мачове на националния си отбор на Мондиала.

Двамата футболисти попадали в листата от 11 играчи, който Руският футболен съюз (РФС) изпратил на ФИФА във връзка със следени за приложимост на допинг случаи. От РФС обаче са съобщили, че московската лаборатория, която е взела тестванията не е предоставила документите “заради конфиденциалност” и са настояли, че не могат да получат разрешението на играчите за това, защото те са били “във ваканция”.
According to Football Leaks, FIFA cleared two Russia players - Sergei Ignashevich and Mario Fernandes to participate in last summer's World Cup despite them being on a list of suspected dopers.
— Bolarinwa Olajide (@iambolar) November 25, 2018 Така през май от ФИФА оповестиха, че “доказателствата за нарушаване на антидопинговите правила е незадоволително за всички играчи на Русия за Световното първенство”. От международната централа не са коментирали тези обвинявания, само че преди време оповестиха, че има настоящо следствие против последователен допинг в съветския футбол, в което се работи дружно със Световната антидопингова организация (УАДА).
От британския вестник напомнят и за свои разкрития в предишното по какъв начин Руслан Камболов, който беше в разширения състав на Русия за Мондиала, е дал позитивна допинг проба за стериода дексаметазон през май 2015, като този случай е бил измежду многото сходни, покрити от съветска страна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР