Английски спрингер шпаньол е сред най-усърдните спасители на коали в

...
Английски спрингер шпаньол е сред най-усърдните спасители на коали в
Коментари Харесай

Куче спасява коали в Австралия

Английски спрингер шпаньол е измежду най-усърдните спасители на коали в вилнеещите пожари в Австралия, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

При команда "Коала, откри! ", кучето Тейлър се впуска в изпепелените гори и безпогрешно надушва ранени коали. Всеки път, когато се натъкне на ранено диво животно, Тейлър, която е на четири години, получава за премия лакомство или топка за тенис, с цел да играе.

Кучето стартира образование да надушва и намира ранени коали, когато е още на няколко месеца и към този момент е специалист.

Лекуват десетки коали на о-в Кенгуру

"Идеалните условия са, когато въздухът е имобилен. Миризмата на коалите от дърветата пада надолу и Тейлър може да ги усети. Тя сяда под дървото и по този начин ни демонстрира къде са коалите ", сподели треньорът й Райън Тейт. Той управлява компания, профилирана в предлагането на услуги на кучета търсачи.

Пожарите, вилнеещи в Австралия от септември предходната година, обгърнаха територия с размерите на България. В бедствието починаха 29 души и над 1 милиард животни. Популацията на коалите е мощно наранена.

Само в щата Нов Южен Уелс се счита, че са унищожени 30 на 100 от евкалиптовите гори, които са хабитатът на коалите.

Боровете Уолеми, надживели динозаврите, оцеляха и в австралийските пожари

Федералното държавно управление разгласи незабавна стратегия за възобновяване на дивата природа с бюджет от 50 милиона австралийски $, която е ориентирана към старания за запазване на коалите.

Според управляващите степента на проваляне върху хабитата на коалите от бедствието може да се реши едвам когато пожарите бъдат изцяло потушени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР