Английската Висша лига може да наложи обвинение на Евертън относно

...
Английската Висша лига може да наложи обвинение на Евертън относно
Коментари Харесай

Шок за Евертън! Отнемат точки на карамелите в битката за оцеляване

Английската Висша лига може да наложи обвиняване на Евертън по отношение на нарушаване на финансовия феърплей. От управлението на лигата към този момент за упълномощили на самостоятелна комисия да стартира следствие против „ карамелите “.

Става дума за сезон 2021/2022, в който мърсисайдци привлякоха цели 11 нови играчи. The Telegraph написа, че в продължение на 10 месеца от Висшата лига са разглеждали финансите на клуба и са сметнали, че има задоволително предпоставки за съществено следствие, което да бъде осъществено от самостоятелна комисия.

Breaking: Premier League refer Everton to an independent commission over alleged breach of Profitability & Sustainability rules (FFP) for period ending with the 2021/22 season. More.
— John Percy (@JPercyTelegraph)
Обвиненията към Евертън са, че клубът е нарушил така наречен правила за доходност и резистентност, по-известни като финансовия феърплей, за които е разследван и първенецът Манчестър Сити. Ако „ карамелите “ бъдат приети за отговорен, то ги грози сериозна глоба, която включва и отнемането на точки. Това пък евентуално може да коства и мястото на мърсисайдци в елита. От Евертън към момента не са създали формален коментар по случая.

В момента Евертън е на 15-о място във Висшата лига, само че е единствено на две точки от зоната на изпадащите.

През ноември 2021-а година от актива на Дарби Каунти бяха отнети девет точки поради нарушение на правила по същата точка.

Everton face points deduction threat after Premier League FFP charge

✍️
— Telegraph Football (@TeleFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР