Английската централна банка обяви днес, че ще предостави допълнителна подкрепа

...
Английската централна банка обяви днес, че ще предостави допълнителна подкрепа
Коментари Харесай

АЦБ все още опитва да потуши пожара, разпален от правителството на Лиз Тръс

Английската централна банка разгласи през днешния ден, че ще даде спомагателна поддръжка на пазарите в Обединеното кралство, засилвайки напъните си за обезпечаване на финансова непоклатимост, откакто в края на септември проектът на държавното управление да понижи налозите провокира суматоха на пазарите, написа Си Ен Ен.

Централната банка съобщи, че е подготвена да купува до 10 милиарда паунда държавни облигации всеки ден тази седмица - двойно повече от дневния предел, който сама дефинира, когато разгласи незабавната си намеса на пазара на облигации на 28 септември.

АЦБ удостовери, че програмата за изкупуване на облигации ще завърши в петък, само че сподели, че ще разшири спомагателна поддръжка „ след края на тази седмица “ за банки, които към момента се борят от последствията от срутва в някои пенсионни фондове.

Този ход изпраща още един сигнал към вложителите, че централната банка е подготвена да направи всичко належащо, с цел да възвърне по-нормалните условия на търговия на пазара на облигации, което е належащо, с цел да се запазят ниски разноските за заеми за семействата и бизнеса в Обединеното кралство.

Доходността на дълготрайните държавни облигации спадна внезапно, откакто АЦБ разгласи проекта си в края на септември.

Централната банка съобщи, че е била принудена да работи, с цел да предотврати „ самоподсилваща се серпантина “, откакто пазарът претърпя исторически разпродажби на фона на бюджетните проекти, разкрити от министъра на финансите Куази Куартенг и премиера Лиз Тръс.

Доходността по дълготрайните облигации обаче още веднъж се увеличи през последните дни. Пенсионните фондове, които бяха изключително тежко наранени от вълнението на пазарите, бяха принудени да продадат всички активи, които могат, с цел да попълнят изчерпаните парични наличия.

Доходността на тези облигации се увеличи още веднъж при започване на търговията в понеделник и остава по-висока, в сравнение с беше преди речта на Куартенг за понижаване на налозите на 23 септември. В началото на октомври държавното управление на Обединеното кралство се отхвърли от плануваното унищожаване на най-високата ставка на налога върху приходите

АЦБ съобщи, че уплашените фондове са постигнали „ значителен прогрес “ през последната седмица, само че че ще продължи да работи с тях, с цел да подсигурява, че „ промишлеността е построена върху по-устойчива основа в бъдеще “.

Към днешна дата Английската централна банка купила скъпи бумаги за към 5 милиарда паунда, макар че имаше разполагаем опцията да закупи бумаги за 40 милиарда паунда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР