Англия разби абсолютния аутсайдер Панама с 6:1 и постигна най-голямата

...
Англия разби абсолютния аутсайдер Панама с 6:1 и постигна най-голямата
Коментари Харесай

Англия вкара шест гола на Панама и излезе Белгия на върха в група G

Англия разруши абсолютния новобранец Панама с 6:1 и реализира най-голямата си победа на международни футболни финали. С триумфа " трите лъва " се изравниха изцяло с Белгия на върха в класирането на група G. Двата тима имат по шест точки и голова разлика 8:2.

В

Изненадващо първата за опция за гол се откри пред Панама. В петата минута огромният новобранец в шампионата провежда скоростна контраофанзива, при която Анибал Годой беше изведен на отлична позиция вляво от вратата. Той обаче насочи неблаговиден удар, който мина доста надалеч от вратата.

Малко по-късно британските футболисти поеха контрола върху мача. В осмата минута Киърън Трипиър центрира от ъглов удар, Джон Стоунс беше оставен безусловно непокрит към точката за осъществяване на дузпа и с глава насочи топката в мрежата.

След 20 минути игра Джеси Лингард се измъкна зад отбраната и беше съборен по едно и също време от централните бранители Роман Торес и Фидел Ескобар. Главният арбитър Гехад Гриша отсъди дузпа, а Хари Кейн я осъществя по праволинеен метод.

В 36-ата минута англичаните стигнаха до трето попадение. Лингард и Рахим Стърлинг разиграха на късо пред наказателното поле, а атакуващият халф на " Манчестър юнйатед " означи със страховит шут с вътрешен фалц, който се озова в далечния горен ъгъл.

Само четири минути по-късно " трите лъва " усилиха задатъка си след чудесно осъществяване на заучено статично състояние. Трипиър извърши свободен удар късо към Джордан Хендерсън, който центрира технично към далечната греда за Кейн. Нападателят на " Тотнъм " смъкна с глава към Стърлинг, който направи голям пропуск. Останал самичък във вратарското поле, крилото на " Манчестър сити " стреля право във вратаря с глава. Топката обаче попадна в Стоунс, който на метър от голлинията не пропусна да означи второто си попадение в мача.

До края на полувремето англичаните имаха време за още един гол. В 43-ата минута след центриране от корнер Стоунс и Кейн бяха арестувани и свалени на земята в наказателното поле от Майкъл Мурийо и Годой. Реферът Гриша уточни за повторно бялата точка, а Кейн още веднъж беше решителен при осъществяването си - 5:0.

След почивката отборът на Гарет Саутгейт понижи темпото, само че продължи да търси шестия гол, с който да вземе преимущество пред Белгия преди директния дуел за първото място в група G.

С малко шанс " трите лъва " стигнаха до мечтаното попадение. В 62-ата минута Рубен Лофтъс-Чийк стреля от границата на наказателното поле, а топката се удари в петата на Кейн и излъга вратаря Хайме Парехо.

След попадението Саутгейт даде отмора на Кейн, Лингард и Трипиър, а вместо тях пусна в игра Джейми Варди, Фабиан Делф и Дани Роуз.

След измененията англичаните отстъпиха самодейността и разрешиха на панамските футболисти да стигнат до почетен гол в 78-ата минута. Фелипе Балой се възползва от подаване на Рикардо Авила и влезе в историята като първия голмайстор за Панама на международни шампионати.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (288)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР