Англия, която се бори за втората си титла от Световно

...
Англия, която се бори за втората си титла от Световно
Коментари Харесай

Кои са най-скъпите отбори на Световното в Катар

Англия, която се бори за втората си купа от Световно състезание, има най-скъпия тим в Катар. А полузащитникът Джуд Белингам оглавява лист от над 800 играчи, откри изследване, представено от Reuters.
Трансферна стойност
Според проучването, извършено от швейцарската група CIES Football Observatory, тимът от 26 играчи на Англия коства малко под 1.5 милиарда евро като трансферна стойност, а 19-годишният Белингам се прави оценка на 202 млн. евро.

Играчът на Борусия Дортмунд затвърди репутацията си на един от най-хубавите млади футболисти в света с великолепен гол при успеха на Англия с 6-2 над Иран в една от първите срещи в Катар.

Тимът на Бразилия е втори в листата с трансферна стойност от 1.45 милиарда евро. Нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор е техният най-скъпо струващ състезател – 200 млн. евро.

Франция е трета с приблизителна трансферна сума от 1.34 милиарда евро за своя тим. Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е техният най-високо оценен състезател със 185 млн. евро.

Челната тройка е следвана от Испания (1.2 милиарда евро), Португалия (1.15 милиарда евро) и Германия (1.02 милиарда евро).

Статистическата методика, употребена в изследването за създаване на модела, се базира на множествена линейна регресия, а таксите, плащани от клубовете, са употребени като самостоятелна променлива. Извадката включва повече от 2000 транзакции на играчи, трансферирани от клубове в петте огромни европейски лиги през интервала юли 2012 година до ноември 2021 година

Общата парична стойност на всички тимове на Световното състезание бе изчислена на 15 милиарда евро.
Застрахователна стойност
В разбор на лондонската Lloyd`s – подсилен от Центъра за стопански и бизнес проучвания – тимовете са класирани въз основа на груповата застрахователна стойност на своите играчи.

Отборът на Англия оглави листата с приблизителна застрахователна стойност от 3.17 милиарда паунда, като изпревари тези на Франция (2.66 милиарда паунда) и Бразилия (2.56 милиарда паунда) в конкуренцията за първото място. Lloyd`s сподели, че оценката на застрахователната стойност включва разнообразни индикатори – като заплати, спонсорство, възраст и позиции на място.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинсветовно международно по футбол Световно състезание Световно състезание по футбол Катар най-скъп тим тимове ПоследниНай-четениПолитика 28 Бизнесът желае от политиците повече увереност за влизането в Шенген Крипто 24 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Любопитно 32 Кои са най-скъпите тимове на Световното в Катар Политика 132 Европейска комисия ще предложи ценовият таван на газа да работи една година Лукс 20711 Pangeos – гигантският плаващ град за $8 милиарда Компании 10088 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Личности 5372 Милионер в Америка: Кой е един от най-успелите български емигранти? Туризъм 5320 Испански град е разгласен за най-евтината европейска дестинация Всички новини14:11 Политика 32 Бизнесът желае от политиците повече увереност за влизането в Шенген
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР