Ангела Рангелова е само на 13 години и е най-добрият

...
Ангела Рангелова е само на 13 години и е най-добрият
Коментари Харесай

13-годишно момиче скри шапката на ловците в България

Ангела Рангелова е единствено на 13 години и е най-хубавият стрелец у нас. Младото момиче се изправи против мъже и дами с опит на Националния шампионат по ловна пукотевица в Ловеч, само че без терзания ги надделя и завоюва първото място.

" От дребна съм запалена по оръжията, защото дядо ми и татко ми са ловджии. Винаги съм се вълнувала и желала да ме взимат с тях, до момента в който един ден не ме заведоха да изстрелвам с револвер по цели. Оказа се, че се оправям доста добре, и родителите ми незабавно ме записаха на пукотевица ", споделя пред " България Днес " Ангела, която е родена и живее в Дупница, Кюстендилско.

Така седмокласничката стартира да тренира скийт пукотевица - спорт, в който се стрелят глинени панички с пушка. Ангела напредва бързо, което прави усещане на треньора й.

" Започнах да упражнявам през месец май, а през юни към този момент участвах на първото си съревнование. Тогава завоювах второ място, което ме стимулира да стана по-добра ", споделя Ангела. По думите й незабавно откакто схванала за идващия шампионат, почнала сериозна подготовка.

" Всеки ден без изключение върших серии пукотевица като тези на надпреварата. След което треньорът ми ме караше да върша сухи извършения с пушката, с цел да може ръцете ми да свикнат с придвижването по траектория ", с възторг споделя 13-годишната шампионка. Тя гордо разкри, че по време на надпреварата имало мъже, които били по-притеснени от нея. Ангела запазила хладнокръвие, концентрирала се и с лекост сграбчила златото след 3 стрелби на 3 разнообразни стрелбища. Резултатите й са 9 точки от първата пукотевица и по 14 точни попадения от идващите две серии.

" Този спорт е преди всичко за мен, тъй като стрелбата ми е занимание, въпреки и от време на време тренировките да са много натоварващи. Оръжието е тежко, а аз съм момиче и от време на време ми би трябвало повече време, с цел да се възстановя след подготовка ", заключи пред вестника Ангела, която е безапелационна, че ловът по животни не й харесва и ще продължи да стреля с оръжие по цели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР