Ангела Меркел се чувства добре под самостоятелно наложената карантина и

...
Ангела Меркел се чувства добре под самостоятелно наложената карантина и
Коментари Харесай

Меркел е под домашна карантина и се чувства добре и ще продължи да работи от вкъщи

Ангела Меркел " се усеща добре " под независимо наложената карантина и чака резултатите от нейния тест за ковид, заяви представителят й, откакто тя се причисли към милиони германци, работещи от вкъщи.

Меркел реши да се самоизолира като защитна мярка, откакто научи в неделя, че лекарят, който я е ваксинирал предишния петък, е инфектиран с новия ковид.

" Канцлерът се усеща добре ", сподели нейният представител Щефан Зейберт пред кореспонденти.

На срещата в Берлин 65-годишната Меркел организира съвещание на кабинета, на което бе взето решение за огромен избавителен пакет за потърпевши от вируса компании и чиновници в най-стабилната стопанска система в Европа.

" Тя беше тествана през днешния ден и в този момент чакаме резултатите ", сподели Зайберт и добави, че всички последващи стъпки ще се управляват от препоръки на лекари и Агенцията за надзор на болесттите към немския институт “Робърт Кох “ (RKI).

Зайберт благодари на всички от името на Меркел за  " многото положителни пожелания и послания към канцлера да остане здрава ".

Запитан дали самият той, като непосредствен чиновник на Меркел, не би трябвало да се самоизолира, Зайберт сподели, че за финален път се е срещал с канцлера в неделя следобяд, само че се е придържал към препоръките да бъде на безвредно физическо разстояние.

Новината, че Меркел е под карантина пристигна малко откакто тя даде конференция в Берлин, на която не сподели признаци на неприятно здраве.

Тя употребява конференцията, за да обяви нови ограничавания за обществените контакти, с цел да удържи пандемията, заразила над 22 600 души в Германия и умъртвила 86.

Последните ограничения включват възбрана за събиране на повече от двама души, с изключение на тези от предходната седмица за затваряне на учебните заведения, по-голямата част от магазините, както и питейните заведения и заведенията за хранене.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР