Ангела Меркел направи още една крачка към оттеглянето си от

...
Ангела Меркел направи още една крачка към оттеглянето си от
Коментари Харесай

Меркел получи документ за освобождаване от поста и стана служебен канцлер

Ангела Меркел направи още една крачка към отдръпването си от политиката, откакто получи формален документ за освобождението ѝ от канцлерския пост, на който прекара 16 години, съобщи Асошиейтед прес.

Меркел участва през вчерашния ден на първата сесия на новия парламент на Германия, седнала обаче в галерията за ВИП посетители. Меркел е била определена за народен представител в Бундестага преди 31 години.

Законодателите избраха Барбара Бас от левоцентристката Германска социалдемократическа партия за председателка на 736-местната долна камара на Народното събрание. Тя наследи на поста Волфганг Шойбле - 79-годишния реакционер и някогашен министър на финансите и на вътрешните работи, който е най-дългогодишният член на Бундестага, определен за пръв път през 1972 година

Връчвайки на Меркел документа за освобождение от поста федерален канцлер, президентът на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер ѝ благодари, че е превела страната през сложни интервали, изключително по време на последния си четиригодишен мандат.

Миналата седмица Меркел беше сърдечно изпратена от сътрудниците си водачи на страните от Европейски Съюз и от някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама.

В последните си седмици като длъжностен канцлер тя ще съставлява Германия на срещата на високо ниво на Г-20 в Италия, както и на интернационалната конференция за климата в Глазгоу идната седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР