Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ.

...
Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ.
Коментари Харесай

Ангела Меркел призна: Имаме дълбоки разногласия в преговорите за кабинет

Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила призна, че има дълбоки различия сред консерваторите, либералите и зелените, които се пробват да намерят компромис за сформиране на държавно управление в Германия, само че изрази убеденост, че може да бъде реализирано единодушие, заяви Агенция Франс Прес.

"Имаме различия, дълбоки различия. Всеки се пробва да отстоява оптимално позициите си ", съобщи водачът християндемократите пред публицисти при идването си за следващия кръг от договарянията със Зелената партия и Свободната демократическа партия. Близо два месеца след парламентарните избори договарящите не намират никакво единодушие по най-спорните тематики - финансите, промяната в Европейския съюз, климатичните цели и имиграционната политика. По някои от тях позициите им остават диаметрално противоположни.

Меркел, която се стреми към четвърти мандат като канцлер на Германия, дефинира 16 ноември за краен период на предварителните договаряния за реализиране на кардинално съглашение за образуване на държавно управление. Ако това стане - договарянията може да продължат до късно тази нощ - ще бъде обещано началото на диалозите всъщност за състава на кабинета и за управническа стратегия до края на годината. В случай на неуспех и при липса на различно болшинство в Народното събрание, е допустимо да бъдат свикани нови избори. При сходен сюжет няма никаква сигурност, че Ангела Меркел ще остане отпред на политическото си семейство, предвижда Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР