Ангел Караматев от Асеновград, по известен като пловдивският Ястребовски, се

...
Ангел Караматев от Асеновград, по известен като пловдивският Ястребовски, се
Коментари Харесай

Връзката на пловдивския Ястребовски с Атанаска, започнала като “тайна“, тя му давала пари “уж“ за добро

Ангел Караматев от Асеновград, по прочут като пловдивският Ястребовски, се изправи през днешния ден за следващ път пред магистратите от Районен съд - Пловдив. Той е упрекнат по тази причина, че е ужилил с хиляди левове две дами, като ги е съблазнил и сякаш е бил по отношение на тях, като от самото начало ги е лъгал, с цел да му дават разнообразни суми пари и скъпи движимости.

В сегашния развой, той дава отговор за измамите на стойност над 36 000 лв., с които е завлякъл Атанаска Спасова и нейни близки.

Тъй като отхвърли да признае виновността си за стореното закононарушение, делото против него потегли по общия ред. На днешното съвещание бяха разпитани ужилената Атанаска, родителите и, и нейни другари, от които тя е взимала пари, с цел да дава на Ангел. Самият Ангел Караматев, който се е представял за Александър отхвърли да даде пояснение.

Според описа на Атанаска, двамата са се срещнали в уебсайт за запознанства и последователно са почнали да излизат. Той е идвал да се виждат по време на почивките и, на мястото където работила. През това време Атанаска е имала връзка с различен мъж, с който са живели на фамилни начала. В началото се виждали скрито, а по-късно мъжът с който живее се бил срещнал и с Ангел, на едно от тайните им визии. „ Искаше да разбере с кой се виждам. Той към този момент знаеше за него”, показа Атанаска.

В началото на аферата им, измамникът се показал като предприемач, който има охранителна компания и би трябвало да подреди първокласен офис за чужденец. За задачата имал потребност от скъпи телефони, преносими компютри и друга техника. Атанаска купила „ Айфон 10” на погашение и му го дала, след което убедила и нейни близки да вземат още два телефона. Караматев имал и изискване – да не са отваряни. За по-малко от месец, Атанаска рефинансирала и заема си и изтеглила още няколко бързи заема, като давала парите на Ангел.

В следствие, мъжът почнал да вменява възприятие на виновност на Атанаска, че поради нея е прекратил отношение с охранителната компания и дължи 13 000 лв. наказателна клауза. След като се почувствала отговорна, дамата потърсила парите от свои другари. Макар в началото да и отказали, семейство Йочкови решили да и оказват помощ и на среща сред четиримата, дали парите на Караматев. Версията потвърдиха и те пред магистратите.

След като завлякъл и тях, Караматев почнал да убеждава Атанаска, че дете на негов другар се нуждае от незабавна интервенция в чужбина и би трябвало да открие 5 сметки по 2500 лв., които са нужни за лекуването му. Така Атанаска намесила и родителите си като взела 1700 лв., а в следствие и още 300 от майка си. „ След това го разбрах, че е лъжец и се усъмних”, показа майката на Атанаска. От татко си взела 4000 лв., които също дала на Караматев. Междувременно той се показал и за иманяр, само че с цел да проработи детекторът му, имал потребност от несъмнено количество злато. „ Веднага смъкнах трите златни пръстена от ръцете си и му ги дадох, а след това и още бижута”, сподели Атанаска. През това време Караматев и посочил смс, че има в сметката си 750 000 лв. и не след дълго всичко ще бъде наред. Нужни му били единствено още малко пари, с цел да си заплати здравните осигуровки. " През няколко дни му давах пари в границите на месец, сякаш за положително ", разкая се дамата.

След като престанал да си подвига телефона и почнал да се покрива, Атанаска схванала, че обичаният и има профил в гугъл+ и в действителност не се споделя Александър, а Ангел.

„ Тогава разбрах, че ме лъже. Попитах го, за какво го прави, а той ми сподели, че си има причина”, показа Атанаска. След това му споделих, че няма по какъв начин да продължим.

Атанаска е предявила иск за възобновяване на цялостния размер на сумата с която е излъгана - 36 497 лв.. За момента тя е получила единствено 1000 лв., които са и били дадени от Караматев, до момента в който още са излизали.

На идващото съвещание следва разпит на още очевидци и движимости лица. Делото ще продължи при започване на месец април.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР