Ангажираните с опазването на околната среда български граждани, фирми, организации

...
Ангажираните с опазването на околната среда български граждани, фирми, организации
Коментари Харесай

Ще купувам по-малко дрехи и ще ходя пеша: Как екообещанията влияят климата

Ангажираните с опазването на околната среда български жители, компании, организации и градове могат да се включат в европейска самодейност за вдишване на персонални екоангажименти, които в случай че бъдат изпълнени, ще доведат до понижаване на въглеродния отпечатък върху планетата и ще бъдат остойностени като съответно икономисване и принос към идеята за битка с климатичните промени.

Инициативата на Брюксел " Европейския пакт за климата " може да бъде подкрепена като искащите аплайват за, поемат своя ангажимент или и се включат в акциите https://europa.eu/climate-pact/pledges/organisation-and-group-pledging_en на Пакта.

Така фирмите могат да заложат да вземем за пример понижаване на потреблението на вода, повишение на енергийната успеваемост или на отпадъците. Градовете пък могат да обещаят ограничения за по-екологичен превоз, дейно улично осветяване и други. Хората ще видят какво отражение върху климата ще има в случай че решат да вървят по-често пешком или с велосипед на работа, да карат колата си единствено отвън града, решат по-рядко да пазарят облекла и електроуреди и даже единствено в случай че решат да приказват с другари за нуждата от по-голяма отговорност към околната среда.

В листата на компании, организации и градове, които към този момент са поели през платформата своите екоангажименти, са Париж, Торино, Малмьо, Брага, енергийни мастодонти като Е.ОН и " Е Де Еф ", световни компании като " Сименс " и " Алстом ", промишлени колоси като " Холсим " и " Кока-Кола ", фармацевтичната " Байер ", софтуерният колос " Google ", медийната " Нетфликс ", Европейската футболна асоциация УЕФА, телекомът " Водафон ", платформата за споделено пътешестване " Юбър " и други.

Българите също могат да се включат като споделят своите стъпки в интерес на климата, употребявайки формалните хаштагове: #EUClimatePact #MyWorldOurPlanet.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР