Ане Шпигел, която е федерален министър на Германия по семейните

...
Ане Шпигел, която е федерален министър на Германия по семейните
Коментари Харесай

Германски министър под натиск да подаде оставка заради почивка по време на бедствие

Ане Шпигел , която е федерален министър на Германия по фамилните въпроси, е под напън да подаде оставката си поради решението ѝ през лятото на предходната година да отиде на отмора със фамилията си, единствено 10 дни след наводненията, опустошили някои елементи на Германия, съобщи ДПА.

По време на наводненията Ане Шпигел (партия „ Съюз 90/Зелени “) е била министър на околната среда и климата в районния парламент на Райнланд-Пфалц, районът потърпевш най-сериозно от бедствието през юли.

Шпигел изясни в прочувствено изказване аргументите за своята четириседмична отмора във Франция, описвайки я като „ неточност “ , след което се извини за дейностите си. Семейството ѝ имало потребност от отмора поради здравословното положение на нейния брачен партньор, който през март 2019 година получил инсулт.

Шпигел, сподели че Коронавирус пандемията е била „ голямо предизвикателство “ за фамилията ѝ и се отразила и на децата ѝ.

Шпигел трябваше да се извини и за друго свое изказване. По време на ваканцията си декларирала присъединяване в съвещание на кабинета, само че по този начин и не участвала.

Тя не разяснява апелите за оставка от страна на опозицията. Партията на Шпигел също не зае позиция във връзка със случилото се.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР