Андрий Ермак, ръководител на канцеларията на украинския президент, обвини Русия

...
Андрий Ермак, ръководител на канцеларията на украинския президент, обвини Русия
Коментари Харесай

Контролът на Русия в Херсонска област се пропуква, евакуират цивилното население на фона на украинската контраофанзива

Андрий Ермак, началник на канцеларията на украинския президент, упрекна Русия в организирането на " пропагандно шоу " в окупирания град Херсон, откакто съветски чиновници обявиха, че се готвят да защитят града от идна украинска офанзива и приканиха цивилното население да бяга.
 
Освен това, Ермак упрекна Русия, че се пробва да сплаши жителите на Херсон с подправени информации за украински обстрел на южноокраинския град.
 
Във връзка със обстановката в Херсонска област, Михаил Подоляк, различен върховен представител на украинските управляващи и консултант на президента Володимир Зеленски, уточни в Туитър, че " действителността може да се окаже мъчителна ".
 
Заключението му е по отношение на казаното от назначен от Русия чиновник, който съобщи, че украинската войска е подготвена да се опита да отвоюва от руснаците град Херсон. Заместник-ръководителят на проруската окупационна администрация на района Кирил Стремусов също по този начин прикани цивилното население да се изтегля. 
 
Херсон е най-големото населено място, завзето от Москва при нашествието й в Украйна, и се намира на територията, за която военнопрестъпникът Владимир Путин съобщи, че в този момент публично е част от състава на Русия.
 

Не минуло й місяця з помпезного оголошення про анексію Херсона, урочистого концерту на Червоній площі та криків «гойда», крепък самопроголошена «адміністрація міста»… урочисто евакуюється в очікуванні
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР