Андрей Рубльов трябваше да потрепери в мача си от третия

...
Андрей Рубльов трябваше да потрепери в мача си от третия
Коментари Харесай

Френски кошмар: Рубльов елиминира трети пореден французин след обрат и е 1/8-финалист

Андрей Рубльов трябваше да потрепери в мача си от третия кръг на тазгодишния US Open, само че последователно с течение на времето развиваше играта си и се поздрави с успеха, класирайки се за пет път в кариерата си за втората седмица в Ню Йорк. Руснакът, който до момента надделя Артур Казо и Гаел Монфис, срещна трети следващ френски представител в конкуренцията, а точно Артур Риндеркнеш, като въпреки и да загуби откриващия сет, показва темперамент и сътвори цялостен поврат след 2 часа и 36 минути - 3:6 6:3 6:1 7:5.

Така международният номер 8 подпечата мястото си измежду осминафиналистите в шампионата и в опит да продължи победния си ход на Откритото състезание на Съединени американски щати, ще се изправи против младия Джак Дрейпър, който дебютира в тази фаза на Голям шлем.

Стартът на дуела надалеч не протече съгласно упованията, откакто началният удар на Рубльов надалеч не функционираше на присъщото си равнище и извънредно ниската му резултатност на първи сервис способства за това французинът да придобие самодейността на корта, при което скоропостижно той се откъсна напред с пробив задатък. Ответната реакция на осмия подложен бе повече от добра и той най-сетне откри ритъма в играта си, с цел да реализира рибрейк, но мощните минути за посрещачите продължиха и международният номер 73 възобнови преимуществото си в статуквото, като след това бе безукорен на личен сервис и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част превъзходството на сервиращите бе обновена, като те безпроблемно печелиха своите подавания, поради обстоятелството че получаваха нужното игрово преимущество от началния си удар, с цел да нанесат завършващо отиграване. Поддържането на сходно движение в дълготраен проект обаче се оказа непостижима задача за Риндеркнеш, чиито неточности зачестиха след преполовяването на сета, до момента в който в тези мигове руснакът влезе в напредък и засвидетелства класата на мощния си форхенд, като проби уверено в шестия гейм и възобнови равенството в общия резултат на срещата.

Третата част пък се разви изцяло съгласно желанието на първенеца от Монте Карло, който ловко контролираше протичащото се на корта и чрез стабилността си в разиграванията предизвикваше купища грешки в представянето на своя съперник. Смутът в дейностите на французина пък докара до цялостната съсипия в неговата игра, в това число и спад в процентите му на сервис, при което Рубльов подвигна оборотите и отпусна единствено гейм на непоставения тенисист, преди да излезе напред в статуквото на обособените сетове.

В четвъртата част нивото на Рубльов внезапно спадна, като и неточностите в играта му се завърнаха, което разреши на международния номер 73 да премисли позицията си на корта и още веднъж заигра решително. Именно това докара и до налагането на предимство в конфликта от страна на подаващите, които дирижира събитията, с цел да бъдем отведени до фундаменталния десети гейм, когато французинът оцеля след три избавени мачбола, само че броени минути по-късно нямаше същия триумф и на крачка от влизане в тайбрек, любимецът осъществя късен пробив, с цел да победи с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР