Андрей Рубльов и Стефанос Циципас ще се изправят един срещу

...
Андрей Рубльов и Стефанос Циципас ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

Рубльов и Циципас ще спорят на полуфиналите в Астана

Андрей Рубльов и Стефанос Циципас ще се изправят един против различен в единия от полуфиналите на шампионата от категория АТР 500 в Астана, Казахстан.

Това стана факт, откакто и двамата тенисисти от топ 10 по-рано завоюваха своите мачове от четвъртфиналната фаза на конкуренцията.

В първия дуел за деня Рубльов не срещна никакви компликации против френския левичар Адриан Манарино и го надигра с 6:1, 6:2 за малко по-малко от час игра.

След това на корта се появи и Циципас, който трябваше да поработи надалеч повече за триумфа си против Хуберт Хуркач. В последна сметка гръцкият тенисист измъкна оспорваната първа част след тайбрек, в който той отрази пет сетбола, а във втората един единствен пробив му бе задоволителен за крайното 7:6(10), 6:3.

По този метод Андрей Рубльов и Стефанос Циципас ще си оспорват мястото на финала в съботния ден, като това ще бъде общо 12-ти дуел в тяхното съревнование. До момента Циципас има леко преимущество, защото води с 6-5 победи, само че на твърда настилка, като тази в Астана, преимуществото е за Рубльов с 4-3.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР