Андрей Окун, Каспаров.РуДвеста шестдесет и седем дни продължава войната в

...
Андрей Окун, Каспаров.РуДвеста шестдесет и седем дни продължава войната в
Коментари Харесай

Русия води войната в Украйна, за да не пропадне в бездната

Андрей Окун, Каспаров.Ру

Двеста шестдесет и седем дни продължава войната в Украйна. През това време съветските управляващи не съумяха ясно и рационално да обяснят за какво са решили да разрушат мира в страна, чиито поданици до неотдавна бяха наричани братя.

Несъстоятелни са крясъците за " отбрана на Родината ", тъй като никой не е нападнал Русия, с цел да я пазиме. Писна ми да чувам и за нападателните страни от НАТО. В продължение на десетилетия съветският хайлайф сполучливо търгуваше с тях, развиваше общ бизнес на драго сърце, прехвърляше фамилиите си да живеят в Европа, а по-късно ненадейно стартира борба на живот и гибел.

„ Денацификация “ и сходни сложни за изговаряне думи са неприемливи, тъй като самата власт от дълго време се е отказала от тях. Имаше и още един разказ: „ Ние своите не изоставяме ”, които звучат смехотворно за жителите на Херсон. Ние в действителност девет месеца не можахме вярно да определим задачите на „ специфичната интервенция “. Както се споделя - самураят няма цел, има единствено път.

Това, което видяхме през тези ужасни и кървави месеци, този път се оказа в действителност безсмислено. Всъщност към този момент не е належащо пояснение. За нас в този момент е значимо войната да продължи просто поради самата война.

Политическото управление на Русия към този момент се намира в такова положение, в което към този момент не е допустимо да се измъкне от кашата, която забърка, колкото и да му се желае. Първо тъй като то на практика няма нищо, а не може да се върнеш вкъщи без трофей, няма да бъде разбрано от своите. Второ тъй като няма да разреши на " украинските сътрудници ", които иззеха самодейността, да създадат на пух и прахуляк всички стремежи на кремълските старейшини.

Войната продължава, тъй като, колкото и да е необичайно, тя се трансформира в главната опора, на която продължава да се крепи властта и режима на Путин. Русия е принудена да продължи да води война, тъй като не може да измисли нищо по-умно. Държавата, която сходно на въжеиграч без застраховка, жунглира над пропастта. А войната се е трансформирала в опорна точка не нейното краткотрайно равновесие, всяко отклоняване от която води до рухване в бездната.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР