Андрей Желязков коментира предстоящото издание на най-старото столично дерби. Славия

...
Андрей Желязков коментира предстоящото издание на най-старото столично дерби. Славия
Коментари Харесай

Славия ще спре Левски, прогнозира Андрей Желязков

Андрей Желязков разяснява идното издание на най-старото столично дерби. Славия приема Левски в дуел от междинния XI кръг на efbet Лига, а легендата даде своето мнение както за рецесията при " белите ", по този начин и за гениите, които му вършат най-силно усещане.

" Двубоят се явява късмет на едните да продължат изкачването в класирането, което важи за Левски, а за Славия е опция да стартира да печели точки - стартира Желязков. - Очаквам с напрежение дерби, сходно на тези от последните години сред двата отбора. Славия не е жертван, макар класирането. Видя се против Локомотив Пловдив, че има смяна под управлението на новия треньор Иван Колев. Резултатът на " Лаута " можеше да е и по-различен. Не е хубаво да се приказва за треньор, който към този момент не е в България, само че се видя, че при Бакеро не се получаваха нещата. За работата на един експерт се съди по класирането и точките, а те не са доста. Не мисля, че таблицата лъже, тъй като 5 следващи загуби са показателни. Факт е, че самият Венци Стефанов си призна грешката. Сега би трябвало и Ангел Славков да помогне на Колев по-бързо да навлезе в ситуацията в клуба и да опознае играчите. Очаквам против Левски Славия да вземе точки. Относно схемата на игра, това е въпрос на виждане на самия треньор, само че и на играчите, с които разполагаш.

Да, Асен Митков от Левски е един от тях. Вкара два гола в последните 3 мача. Сега се разписа, откакто се появи от аварийна пейка. Младите се нуждаят от по-голям заем на доверие. Тук отговорни са и треньорите и почитателите, които бързо губят самообладание. А един гений неизбежно ще се отблагодари, в случай че получи повече доверие. Трябва да се преценяват хората, че въпреки всичко става въпрос за играчи с по-крехка душeвност, която в течение на времето ще се развива с трупане на опит и самочувствие.

Мога да отлича още и Марин Петков и Патрик-Габриел Галчев, вторият към този момент не е толкоз млад, само че демонстрира положителни качества. Марин ми харесва, поливалентен е, такива се котират в Европа. Умее да играе с топката, а в днешно време към този момент няма единствено ляв и десен бек, един състезател би трябвало да има по-голям набор от качества. 

И Мартин Георгиев от Славия е футболист с качества. Видя се, че в Барселона не се е развил, дори малко се е върнал обратно, само че чакам да си възвърне последователно формата и скоро да е един от положителните централни бранители. Има съществени качества, припомня ми на Георги Димитров с метода на игра с топката. Не я рита на направления, а се пробва да я изнася с предумисъл и концепция. Тук е ролята на по-опитните играчи да оказват помощ на младите. Това е бъдещето на футбола ни ", сподели той пред " Новспорт ".

А на въпрос за думите на Димитър Димитров-Херо, че не би трябвало да има толкоз непознати експерти, Желязков показа сходно мнение: " Хубаво е да има задгранични треньори, само че към този момент стартирам да се възнамерявам с какво способстват за нашето развиване на футбола. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР