Андрей Гюров изкара Кирил Петков лъжец. Подуправителят на БНБ заяви,

...
Андрей Гюров изкара Кирил Петков лъжец. Подуправителят на БНБ заяви,
Коментари Харесай

Андрей Гюров изкара Кирил Петков лъжец

Андрей Гюров изкара Кирил Петков измамник. Подуправителят на Българска народна банка съобщи, че не е приемал да бъде длъжностен министър председател.

Това се случва на фона на по-ранно изявление на Петков от през днешния ден, че Румен Радев е имал повече от един вид за министър председател, с изключение на определения вечер Димитър Главчев. Сред тях бил Гюров, тъй като той щял да се съгласи.

Вчера Радев съобщи, че само Главчев е бил подготвен да се нагърби и страната е била пред конституционна рецесия

Като коментар на думите на президента Кирил Петков съобщи, че е имало и други варианти. Но Гюров през днешния ден съобщи:

„ Като подуправител на Българска народна банка и началник на ръководство „ Емисионно “ съм директно зает със стратегическата задача за присъединение на България към еврозоната. Нещо повече, все още и Законът за Българска народна банка, и разпоредбите на Европейската централна банка не разрешават съвместяването на професионални и политически позиции. “

Депутатът от Политическа партия акцентира, че централната банка е самостоятелна институция

По думите му той, като неин представител, не може да се въвлича в политическия развой. Гюров съобщи, че не е добра концепция даже имената на ръководителите ѝ да бъдат замесвани в политически полемики.

„ Подробностите от диалога сред мен и президента не са обществени и не съм ги коментирал. Единствена позиция, която и все още мога да споделя, е, че не съм дал единодушие за длъжностен министър председател “, сподели още подуправителят на Българска народна банка.

Вчера Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “ пък съобщи, че в диалога сред Радев и Гюров даже не му е бил предлагано да бъде министър председател.

А ето какво сподели Кирил Петков:

„ Кандидатите за длъжностен министър председател бяха по този начин обрисувани, че няма избор, само че действително имаше избор. Ние знаем, че Андрей Гюров, в случай че беше определен, нямаше да откаже и то не тъй като желае, а тъй като щеше да го види като отговорност към Конституцията и към България. Тезата, че щеше да има конституционна рецесия, в случай че Главчев не беше приел, не е вярна. В това сме сигурни най-малко за един претендент “, изясни той и изрично акцентира, че е имало избор:

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР