Андреа Христов е роден на 01.03.1999. Двамата с неговия брат

...
Андреа Христов е роден на 01.03.1999. Двамата с неговия брат
Коментари Харесай

Андреа Христов от Славия пред ТОПСПОРТ: За момента не бих играл в друг български клуб, в бъдеще - може би

Андреа Христов е роден на 01.03.1999. Двамата с неговия брат близнак Петко стартират да упражняват футбол в Левски, само че по-късно минават в Славия, където Андреа играе и досега. През 2017 година и двамата вземат присъединяване в мачовете на юношеския народен тим на Европейското състезание, което се организира в Грузия. Андреа е притежател на Купата на България със Славия.
 Снимка 444564
Източник:

В изявление за ТОПСПОРТ централният бранител приказва за четиримесечния си престой в Италия, където игра чартърен с екипа на Козенца, раздялата с брат му и възможностите на националния тим до 21 години да се класира на Европейско състезание в тази възраст за първи път от 29 години.

Двамата с брат ти стартирате в школата в Левски, само че по-късно напускате " Герена " и преминавате в Славия. Защо напуснахте " сините " и избрахте Славия?

- Първо играехме двамата - бяхме при по-големите, по-късно ни смъкнаха при по-малките, с цел да играем дружно. Но един от треньорите спря да ме пуска в игра. Явно реши, че аз не ставам за нищо. Каза ми " Аз няма да разгадавам на теб ". След това Славия се свързаха с нас и ни споделиха, че най-хубавото решение за нас е да отидем при тях.
 Снимка 444567
Източник:

След като Славия са ви подали ръка в юношеските ви години, бихте ли играли в различен български тим?

- За момента не, в бъдеще - може би. Не знам по какъв начин ще се развият нещата.

Как се стигна до прекосяването ти чартърен в Козенца.

- Аз в действителност не знаех, че има интерес към мен от Италия. Бяхме на лагер в Турция, когато ми споделиха, че след два-три дни ще се прибера до София, с цел да си събера багажа и отивам в Италия. Аз, несъмнено, нямаше по какъв начин да откажа. Това за мен е опит. Когато отидох - там ме одобриха добре. Треньорът ме харесваше. Футболът ми хареса. Мачовете са доста забавни. Посещаемостта им е висока. По 15-20 хиляди индивида вървят на мач. Нивото е доста по-високо от елита в България. Като ми свърши наемът трябваше да се върна тук, тъй като договорът ми беше с алтернатива за закупуване и трябваше да изчакам тяхното решение.

Имаше ли осезаема разлика в метода на подготовка и тренировките в Славия и Козенца?

- Тренировките, несъмнено, бяха доста по-тежки. Мисля, че всяка подготовка беше с времетраене от 2 часа. Като се върнах тук в Славия ми беше по-лесно. Там живях в хотел, дружно с един от съотборниците ми. Той ми оказа помощ в доста връзки, в това число да се приспособявам по-бързо.

За четирите месеца престой съумя ли да понаучиш италиански?

- Да, почти съумях. Когато отидох знаех две думи на италиански. Но момчето, с което живях, доста ми оказа помощ. Лошото беше, че в целия тим имаше единствено един или двама, които говореха британски. Това беше малко мъчно.

Преди да отидеш в Козенца , брат ти отпътува за Фиорентина. Той какви препоръки ти даде, оказа помощ ли с италианския?

- Да, несъмнено, че ми оказа помощ. Още първоначално го попитах за най-важните неща, които би трябвало да знам. Той ми ги написа и аз започнах да ги изучавам. Един от препоръките беше тъкмо това да науча по-бързо езика, тъй като и за тима е най-важно да можем да се разбираме между тях.

Вие с Петко от дребни играете дружно. Беше ли ви мъчно, когато се разделихте?

- Бяхме привикнали дружно, само че мисля че може би беше пристигнало времето малко да се разделим, да забележим по какъв начин е. Не ми липсва - пишем си непрекъснато, приказваме си. Той си идва постоянно в България.

Споменавали сте, че твоят обичан тим е Барселона, а неговият е Реал (Мадрид). Как гледате Ел класико дружно?

- Да, ние сме много разнообразни. Във всичко - в това число и при питателните ни желания. Двете крайности сме. Когато има мач сред Барселона и Реал не го гледаме в една стая.
 Снимка 444568
Източник:

Ти сега лекуваш травма, само че откакто се възстановиш може би ще попаднеш в състава на Александър Димитров за младежкия народен тим до 21 години. Как виждаш възможностите ви за класиране на Европейското?

- Този състав с набор 98 и 99 е в действителност доста мощен. Има конкуренция на всеки един пост. С този същия състав почти стигнахме до Европейското до 19 години преди две години. Така че се надявам да се класираме. Наистина и групата е много тежка с 3 или 4 тима доста мощни, само че всичко зависи от нас, тъй че се надявам да продължим.
 Младежите - светлина в тунела за националния ни тим
Младежите - светлина в тунела за националния ни тим

В този си тип селекцията на Александър Димитров може да гони класиране за Европейското

Вече имате опит точно с класирането си на Европейското в Грузия. Смяташ ли, че това ще ви е от помощ?

- Да, несъмнено. Винаги оказва помощ, а и за другите тимове това е някакъв боязън, което може би ще ни помогне.

Има и по-малко футболисти в отбора. Помагате ли им, давате ли им препоръки?

- Да, несъмнено. Всички си оказваме помощ. Винаги на по-малките и на тези, които ги викат на първи или втори лагер им оказваме помощ да се внедрят в тима. Когато влязат в игра им даваме упътвания и те ни слушат, естествено.

Когато се класирахте на шампионата в Грузия старши треньор ви беше Ангел Стойков, а в този момент сте водени от Александър Димитров.

- Разбиранията на двамата треньори са разнообразни. При Ангел Стойков имахме друга скица на игра. В момента практикуваме друга, дори две - според от съперника.

Твоите съотборници победиха изрично Естония с 4:0 като посетител, а по-късно приключиха наедно с Русия. Предстои мач против Сърбия. Как оценяваш възможностите им против тях?

- Мачът е в България, тъй че мисля, че могат да се оправят и със Сърбия. Ако покажат същата игра, както против Естония и Русия, а за какво не и по-добра. Смятам, че Сърбия и Русия са на едно равнище.

Кой от другите тимове в групата ти се коства като по-сериозен съперник?

- Не съм ги гледал, само че доколкото съм приказвал с треньора той ми е казвал, че поляците са най-силни.

Твоето възобновяване от травма по какъв начин върви?

- Почти на финала съм, може би след седмица ще възобновя тренировки със Славия. За идващите квалификации се надявам да съм на линия.
 Снимка 444565
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР