Андреа Буратини е новият треньор на мъжкия национален отбор по

...
Андреа Буратини е новият треньор на мъжкия национален отбор по
Коментари Харесай

Буратини: За младежките волейболни национали предстои много важна година

Андреа Буратини е новият треньор на мъжкия народен тим по волейбол до 21 години.

Италианският експерт ще води младите родни гении на Световно състезание.

Буратини води мъжете до 17 години, на които още през януари следва подготовка за Европейския шампионат. Треньорът даде изявление пред формалния уебсайт на БФВолейбол.

" Получих извънреден късмет да повеждам на този толкоз мощен тим. Мартин Стоев свърши страхотна работа с него в последните две години. Той трябваше да го води и на Световното състезание. Но не изиска и аз съм подготвен да оказа помощ. Познавам чудесно състезателите. Много от тях са минали през Левски и са работили с мен. Най-важното, което би трябвало да създадем, е вярното обмисляне. Момчетата имат и добра техника, и са тактически грамотни. Пред тима следва значима година и по тази причина в този момент мисля, че проектът би трябвало да е преди всичко. В тима до 21 години не е единствено Алекс Николов. Много мощни са и Георги Татаров и Симеон Николов. Напоследък Владимир Гърков се показва извънредно мощно. Качествата на играчите са страхотни. Благодарение на тях чакам, че до 2-3 години България ще има още веднъж народен тим на доста високо равнище. Моят нрав споделя единствено едно - постоянно потеглям за първото място. Разбира се, не е елементарно. Има момчета, които ще вземат участие на 2-3 надпревари през годината и по тази причина ще повторя, че би трябвало да планираме тъкмо. С качествата, които виждам, имаме късмет да сме измежду първите четири тима и да спечелим орден ", съобщи италианският селекционер.

Той приказва и за националния тим на България до 17 години, с който ще играе европейски квалификаци в София.

" В момента имаме 25-26 доста забавни състезатели. Направихме два минилагера с тях. Харесва ми, че са доста високи. Сега би трябвало да работим за по-добра техника и тактичност. Тимът има капацитет. Шансовете за класиране на европейското са два. Първият е още през януари на квалификацията в София. Ние желаеме да се класираме още на нея, а не да чакаме втората през април. Не знам какво е равнището на другите тимове, само че знам, че нашето е високо. Основният ни лагер ще стартира на 27 декември и ще имаме две контроли против Франция, който е един от най-сините отбори в тази възраст. Точно преди шампионата ще играем и против Гърция. В тези срещи ще забележим до къде сме стигнали. Най-силните ни противници ще са Турция, Гърция и Сърбия. През лятото победихме сърбите четири пъти, само че за 2-3 месеца нещата се трансформират. Не е елементарно да работиш с два национални тима. Моят приоритет е отборът до 21 години. Там ни следва Световно състезание. Знаем датите единствено за Европейското при по-малките. Готов съм да оказвам помощ на тима като съветник. Но всичко зависи от диалога с федерацията ", сподели още Буратини.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР