Андре Погенбург, представител на крайнодясната партия Алтернатива за Германия, известен

...
Андре Погенбург, представител на крайнодясната партия Алтернатива за Германия, известен
Коментари Харесай

Член на Алтернатива за Германия я напуска, щял да прави своя партия

Андре Погенбург, представител на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", прочут с безцеремонните си изявления, съобщи през днешния ден, че напуща АзГ, с цел да сътвори своя групировка. Като претекст той уточни това, че съгласно него АзГ не съблюдава предизборните си обещания и е прекомерно парализирана от боязън да не бъде сложена под наблюдаване от държавните органи, съобщи ДПА.

АзГ " към този момент неведнъж не се преглежда като патриотична опция и таман по тази причина стартира да губи способността си да печели доверие ", сподели Погенбург пред вестник " Велт ".

Сега той има намерение да основе нова партия, чийто фокус ще бъде районът на Средна Германия, а групировката ще се споделя " Изправете се, немски патриоти! ", предава Българска телеграфна агенция.

Погенбург добави, че към самодейността са се включили и други членове на АзГ. Във Facebook той е пуснал и логото на новата партия.

Пред " Велт " политикът съобщи, че новата му партия се чака да се яви на районните избори тази година в провинциите Бранденбург, Саксония и Тюрингия.

Погенбург е прочут с доста острия си език, поради който няколко пъти е бил упрекван, даже от съпартийците си. Миналата година той провокира отвращение със своя тирада, в която назова турците в Германия " камилари ", които " нямат място " в Германия. След избухналия скандал той подаде оставка като народен представител в Народното събрание на провинция Саксония-Анхалт.

През 2017 година още веднъж имаше скандал към него, откакто в интернет бяха качени фрагменти от негов чат, в който употребява израза " Германия за германците ", който постоянно се асоциира с нацистите. В свои изявления политикът е споменавал и за " разширение на границите " на Германия.

По-рано през седмицата структурите на АзГ предложиха Погенбург да бъде осъден с двегодишна възбрана да заема партийни постове, откакто по случай Нова година разгласява в Туитър обръщение, в което пожела на сънародниците си от " националната общественост здрава, мирна и патриотична 2019! "

" Народна общественост " е разбиране, което множеството немскоезични автоматизирано свързват с отхвърлянето по времето на нацизма на демократичното и плуралистично общество.

В изявлението си за " Велт " Погенбург прибавя, че не гледа на АзГ като на съперници, а като на " съдружници ".

" Надявам се никой от групата ни в Бундестага да не го последва по пътя към политическата маргинализация, нещо, което по този начин или другояче, считам за малко евентуално ", сподели съпредседателят на АзГ Александър Гауланд.

" Доколкото виждам, политическият му план няма никакви изгледи за триумф ", сподели другият съпредседател на партията Йорг Мойтен.

Днес АзГ се събира на четиридневна партийна конференция в източния немски град Риза, на която ще разисква политическата си стратегия за идните избори за Европейски парламент
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР