Анджелина Джоли винаги е била посланик на доброто и мира.

...
Анджелина Джоли винаги е била посланик на доброто и мира.
Коментари Харесай

Красота и мир, хванати ръка за ръка: Анджелина Джоли посети язидско село в северозападен Ирак

Анджелина Джоли постоянно е била дипломат на положителното и мира. Тя е също толкоз известна с идеите си и с обстоятелството, че подава ръка на нуждаещите се, колкото и с функциите си в киното. 

Холивудската хубавица за следващ път потвърди, че е като същински ангел, когато посещава страна от третия свят. Вчера тя беше на посещаване в язидското село Кочо в северозападен Ирак дружно с носителката на Нобелова премия за мир за 2018 година и видна активистка за човешките права - Надя Мурад. 
                             

Това село е родното място на Мурад, само че за жалост е и мястото, което я връща към най-ужасяващите моменти от живота ѝ. През август 2014 година терористи от ИД ( " Ислямска страна " ) нахлуват в територията на селото. Убиват майката и петимата братя на Надя Мурад, а тя и сестрите ѝ биват отведени в град Мосул и превърнати в полови робини. С времето съумява да избяга, стига до бежанските лагери в Киркук, а по-късно се озовава в Германия, където живее и до през днешния ден. 

Така стартира сложният ѝ житейски път, само че Надя не се пречупва пред нищо и през 2016 година става дипломат на Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността, а единствено две години по-късно в ръцете си към този момент държи Нобелова премия за мир, която получава за „ за труда ѝ да постави завършек на потреблението на половото принуждение като оръжие за война и въоръжени спорове “.

                             

Анджелина Джоли и Надя Мурад посетиха локалното гробище, където са заровени язидите, жертви на терористичната офанзива на ИД и разговаряха с локалните. 
                             

Язидите са говорещо кюрдски език етнорелигиозно малцинство в Ирак. То практикува язидизма, чиито корени са в зороастризма. През 2014 година банди на „ Ислямска страна “ нахлуха в планинския регион Синджар, където плътно живеят язидите и направиха брутални репресии против тях, написа Българска телеграфна агенция.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР