Андерлехт спечели с 2:0 първия четвъртфинален дуел в Лигата на

...
Андерлехт спечели с 2:0 първия четвъртфинален дуел в Лигата на
Коментари Харесай

Андерлехт наказа грешките на АЗ Алкмаар

Андерлехт завоюва с 2:0 първия четвъртфинален двубой в Лигата на конференциите против АЗ Алкмаар и гледа самоуверено към полуфиналите на шампионата. Домакините демонстрираха по-голяма успеваемост и взеха добър задатък с голове на Майкъл Мурийо (22`) и Маджийд Ашимеру (70`). Футболистите на АЗ насочиха съвсем двойно повече удари, само че по този начин и не стигнаха до попадение. 

На осминафиналите Андерлехт изненадващо в профил Виляреал, а преди този момент отстрани българския първенец Лудогорец. АЗ Алкмаар пък се оправи с Лацио.

Мачът стартира с много разпокъсана игра, а първият рисков удар насочи крилото на домакините Андерс Дрейер, само че той не затрудни стража на АЗ Матю Райън. Датчанинът продължи да е доста деятелен и след негово центриране в 22-ата минута Андерлехт поведе. Дреер откри присъединилия се в предни позиции Майкъл Мурийо и десният бек с глава откри резултата.

АЗ Алкмаар незабавно отговори с няколко рискови офанзиви. Нидерландците бяха подкрепяни от солидна група почитатели, пропътували 200-те км до Брюксел. В 37-ата минута голмайсторът на гостите Евангелос Павлидис стреля отвън наказателното поле, само че топката излезе в навън. Пред вратата на Андерлехт имаше поредност от статични положения, само че те не доведоха до заплаха за Барт Вербруген. 

През второто полувреме гостите продължиха с лекост да пропущат от комфортни позиции. Павлидис на два пъти и Свен Мийнанс не съумяха да пратят топката във вратата на Андерлехт. Така се стигна до 70-ата минута, когато Франсис Амузу откри Ашимеру и той с акуратен удар матира Райън.  

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР