Анатолий Крим е драматург, който гледа на живота с ирония

...
Анатолий Крим е драматург, който гледа на живота с ирония
Коментари Харесай

„Квартет за двама“ или музата, без която сме нищо

Анатолий Крим е драматург, който гледа на живота с подигравка и схващане. Много одобрявам двете му пиеси – и, които се играят на софийска сцена. Затова взех решение да видя и „ Квартет за двама “, очаквайки същия тип спектакъл – добър като текст, хуманен, без да е някакъв шедьовър.

В двете представления на Крим, които съм гледала, основната роля се извършва от Васил Михайлов. Велик артист, чието прочувствено влияние и меродавност остават в загатна на феновете.

„ Квартет за двама “ също е история за един мъж на възраст и точно той би трябвало да изнесе на плещите си историята. За страдание, Роберт Янакиев не се оправя с тази задача. Той е задоволително добър и безапелационен в комичните подиуми, само че му липсват умения в по-сериозния актьорски указател и от това драмата на героя му се трансформира в клоунада. Освен това смехът на публиката го разсейва и разсмива, а това е много непрофесионално.

Историята стартира в дома на композитора Евгений Александрович в деня на неговия празник. Юбилярът е посърнал, музата го е напуснала от дълго време и за празника му се сеща само неговата хубава, изтощена и многострадална брачна половинка. Татяна Захова в ролята на брачната половинка е най-убедителният персонаж в пиесата. За един застаряващ човек на изкуството спасението е ясно – нужна е нова муза, по-млада, по-влюбена, по-наивна. Така в дома им се настанява студентката Женя, призвана да въодушеви последния квартет на Евгений Александрович, неговата лебедова ария.

Диалозите са остроумни, а действието – динамично и макар ненапълно предсказуемия край и неизбежните за сходен сюжет клишета представлението е смешно и прелестно. В функциите на Женя и Вадим са Донка Аврамова-Бочева и Боян Младенов, които се оправят чудесно. Чудесна опция за тези вечери, в които ни се желае нещо скромно и единствено за забавление.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР