Анатолий Чубайс, опитен руски реформатор, е напуснал поста си като

...
Анатолий Чубайс, опитен руски реформатор, е напуснал поста си като
Коментари Харесай

Чубайс избяга от режима на Путин, не възнамерява да се връща в Русия

Анатолий Чубайс, умел съветски модернизатор, е напуснал поста си като специфичен представител на Владимир Путин за връзките с интернационалните организации, съобщи Ройтерс, базирайки се на източник, осведомен със обстановката.

Говорилият при изискване за анонимност източник сподели, че Чубайс е напуснал Русия и не има намерение да се връща. Това е отдръпването на най-високопоставената фигура от началото на наричаната от Русия " специфична военна интервенция " в Украйна, отбелязва организацията. Източникът не оповестява за какво Чубайс е решил да напусне страната и самият той е отказал коментар пред Ройтерс.

През 2020 година Чубайс беше назначен на поста специфичен представител на президента на Русия за връзките с интернационалните организации в региона на постигането на задачите на устойчивото развиване, дни откакто като подаде оставка от управлението на държавната софтуерна компания РУСНАНО, която управляваше от 2008 година

Много руснаци упрекват Чубайс, че е разрешил на дребна група магнати да се обогатят по време на приватизацията през 90-те години на предишния век, когато милиони руснаци изпаднаха в беднотия на фона на стопански срив и рецесия. През последните години той продължаваше да приканва за стопански промени и беше един от най-високопоставените либерали, свързани с съветското държавно управление. През 2010 година Чубайс предизвести, че възходът на фашизма е най-сериозната опасност за Русия и може да докара до разпад на страната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР