АНАПОЛИС, Мериленд (АП) — Клиниките за аборти в Мериленд биха

...
АНАПОЛИС, Мериленд (АП) — Клиниките за аборти в Мериленд биха
Коментари Харесай

Клиниките за аборти в Мериленд биха могли да получат пари за сигурност съгласно законопроект в щатския Сенат

АНАПОЛИС, Мериленд (АП) — Клиниките за аборти в Мериленд биха могли да заплащат за нараснала сигурност и по-голям достъп посредством стратегия за безплатни средства, която се преглежда от щатските законодатели, които желаят да се допрян до милиони долари, които са останали неизползвани от застрахователните компании като част от федералния Закон за налични грижи.

Поддръжници свидетелстваха в сряда, че Мериленд следи възходящо търсене на своите клиники за аборти, в това число от дами извън от щата, откогато Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли Роу против Уейд през юни 2022 година Опасенията за сигурността, които от дълго време са проблем в клиниките, също нарастват, споделиха поддръжниците на законопроекта пред финансовата комисия на Сената на Мериленд по време на чуване на законопроекта.

Законодателите от Мериленд започнаха стъпки за разширение на достъпа до аборт в очакване на повече дами, идващи за услуги от други щати, които са го забранили или лимитирали. Гласоподавателите в Мерил...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР