Анализирайки първоначалните данни от инцидента и брифинга на министъра на

...
Анализирайки първоначалните данни от инцидента и брифинга на министъра на
Коментари Харесай

Сали Сунай: Притеснителено е поведението на емигрантите - стават по-агресивни и реагират фатално при кризисни ситуации

Анализирайки първичните данни от случая и брифинга на министъра на вътрешните работи можем да кажем няколко неща. Професионалната подготовка на чиновниците на Министерство на вътрешните работи може да е задоволителна, само че не получават периодически тренинг и рядко се срещат с действителни случаи при които да практикуват наученото. Това разяснява пред " Фокус " Сали Сунай, приключил компетентност " Национална сигурност " във ВСУ, по отношение на трагичния случай от през днешния ден, при който чиновник на " Гранична полиция “ умря, откакто е бил прострелян при пукотевица по взаимен наряд на границата в региона на село Голям Дервент. 

По думите Сунай, оградата на граничната линия е в окаяно положение и сме очевидци по какъв начин тя се реже със строителни ножици.

" Външна граница на Европейски Съюз не може да бъде в такова положение. Ако нямаме национално финансиране, то е неотложно да се обърнем за европейско такова. Трябва да споменем, че тази некачествена ограда коства 200 млн., към 1 млн на км.



Обект на разбор би трябвало да бъде и държанието на емигрантите. Те стават все по-агресивни и все по-ориентирани на терен
. Притеснителен е обстоятелството, че реагират съдбовно при спешни обстановки. Тук би трябвало да кажем следното, без да навлизаме в доста детайлности, а точно, че е невероятно бежанец да работи толкоз невъзмутимо и да има такава точна пукотевица, с цел да улучи служителя на реда в главата.

От много години се приказва, че измежду тези бежанци постоянно има готови бойци от фронта. Много постоянно част от емигрантите се оказваха терористи в сърцето на Европа и правиха атентати през съдбовната 2015 година. Има доста въпроси, които би трябвало да се изяснят. Трябва да се усили броят на чиновниците, да има законодателни промени, да се оборудват чиновниците с съответни оръжия, да се финансира построяването на съответна ограда по образеца на Гърция и Турция, да има по-голяма съгласуваност сред България и Турция ", сподели още Сунай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР