Анализаторите на Bernstein, Гаутам Чхугани и Манас Агравал, предполагат, че

...
Анализаторите на Bernstein, Гаутам Чхугани и Манас Агравал, предполагат, че
Коментари Харесай

Сигурно убежище ли е Биткойн в условията на банковата криза в САЩ?

Анализаторите на Bernstein, Гаутам Чхугани и Манас Агравал, допускат, че многочислените банкови сривове могат да отхвърлен вложителите от обичайните финанси и да ги насочат към криптовалутите.

Те считат , че разликата сред лихвените проценти по държавните облигации и лихвените проценти по банковите депозити ще продължи да изчерпва банките, което ще докара до нов кръг на всеобща миграция към паричните пазари.

Неотдавнашните събития ускориха опасенията за евентуална болест в бранша. First Republic Bank, една от 20-те най-големи финансови институции в Съединени американски щати с над $200 милиарда ръководени активи, претърпя срив на акциите си до рекордно ниски равнища.

Спадът от 55% настъпи малко откакто структурата разкри разочароващия си доклад за приходите през първото тримесечие.

Въпреки първичния потрес, цената на Биткойн се увеличи доста по време на неотдавнашната банкова рецесия. Стойността на монетата се повиши до $28,500 няколко дни след банкрута на Silicon Valley Bank (SVB) и продължи да нараства през идващия месец.

Анализаторите показват също, че евентуалният отговор на Федералния запас на банковата рецесия ще бъде да стартира нова акция за отпечатване на пари. Това би върнало ролята на Биткойн като цифрово злато и би подтикнало вложителите да закупят BTC.


 


В резюме, актуалната банкова рецесия в Съединени американски щати евентуално би могла да докара до всеобщо приемане на Биткойн, като отслабването на банките ще тласне вложителите към криптовалутата .

Цената на Биткойн се увеличи по време на неотдавнашната банкова рецесия и има наклонност да се показва добре по време на обилни финансови проблеми. Доста анализатори поучават да се влага в BTC, защото той скоро може да навлезе в нов бичи интервал заради актуалното положение на обичайните финанси.

Въпреки това е значимо да се знае, че криптовалутите са извънредно волатилни активи и всяка инвестиция би трябвало да бъде деликатно премислена.

Понастоящем BTC се колебае към $29,200 и вложителите чакат момента, в който $30,000 ще се трансформира в равнище на поддръжка.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР