Анализаторът Илиян Василев призова Продължаваме Промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ да не

...
Анализаторът Илиян Василев призова Продължаваме Промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ да не
Коментари Харесай

Василев призова: ПП-ДБ да не си мълчи, докато Прокуратурата пере Борисов

Анализаторът Илиян Василев прикани „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ да не си мълчи, до момента в който Прокуратурата пере Бойко Борисов , защото пропагандата на водача на ГЕРБ работила против тях и внушавала, че всичко се случва с тяхно единодушие. По този мотив той популяризира следната обява във Фейсбук:

„ ПП-ДБ не би трябвало да мълчат, до момента в който прокуратурата пере Борисов, тъй като пропагандата на Борисов работи против тях и внушава, че това става с тяхно единодушие, като съзнателно замъглява разликата сред надзор върху прокуратурата /привилегия на Борисов и Пеевски/ и министър на правораздаването, който няма безусловно никакви пълномощия по тематиката.

Добре е министър Славов да подсети за разликата и да се разграничи по принцип – освен по съответното дело.

За това е добре да се повтаря, че ПП-ДБ не утвърждават Сарафов, нито дейностите му, нито методът по който е определен и упражнява властта си в интерес на Борисов и Пеевски, като де факто продължава линията на отбрана на корупцията и корумпираните. Изобщо тематиката корупция се употребява брутално против ПП-ДБ с разказа, че щом си мълчат значи са се договорили, т.е. съучастват.

В момента назначенци на ГЕРБ осъществят огромни корупционни покупко-продажби в енергетиката – АЕЦ Козлодуй. Но няма кой да работи против корумпираните мениджъри назначени от ГЕРБ, сякаш с концепцията, че ще решат казуса с лицензирането на различно на съветското гориво. ДАНС пасува /Радев към момента управлява нещата и има полза да гледат корупцията в некоалицията, а не неговата/, Министерство на вътрешните работи министърът и той балансира и не смее да посегне на назначенци от ГЕРБ, пък и едвам се напъва, прокуратурата ще блокира всичко. За Сарафовата прокуратура и разследване въобще да не приказваме.

А хората виждат и знаят – няма нито един властник с обвиняване и правосъдно произвеждане поради корупция. Получава се като през 1997 година – най-голямата неточност на ОДС – че опростиха греховете на Българска социалистическа партия. И като пасуваш цялата отговорност се трансферира, безусловно несправедливо върху ПП-ДБ, което ерозира базата на поддръжката им. Електоратът на ГЕРБ е привикнал с корупцията им, по-голямата част от тях вземат участие под една или друга форма – на централно и локално ниво. Погледне елитът на ГЕРБ – в управлението на партията, евентуално с едно изключение, всички са милионери!!? Тоест корупцията храни поддръжката на ГЕРБ от неговите хора.

Докато електоратът на ПП-ДБ се отвращава от корупцията и ще накаже избранниците си – най-много като не гласоподава.

Политическа партия позволиха неточност в предходния кабинет на Петков, като отдадоха министерствата на съответните партийни феодали. В момента наклонността е ГЕРБ да си получава своето на всички места.

КТБ също е рубикон – няма никаква логичност да не вадят документи по най-големия обир на века, с аргумента, че по този начин се пази властта.

Изобщо драги гласоподаватели – без да решим, най-малко отчасти, казусът с корупцията – властта ще корумпира всеки политик /или като действителност или като усещане от обществото/. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР