Анализът на ситуацията по-скоро навежда на мисълта, че публикацията на

...
Анализът на ситуацията по-скоро навежда на мисълта, че публикацията на
Коментари Харесай

Командирът на Военноморските сили: Русия цели създаване на страх в Черно море

Анализът на обстановката по-скоро навежда на мисълта, че обявата на Руската федерация цели по-скоро затрудняване на комерсиалното мореплаване и основаване на боязън и напрежение измежду корабоплавателите и крайбрежните страни, в сравнение с съществуването на действителна опасност.

Това съобщи командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов по време на конференция във връзка появилите се мини в Черно море.

Той добави, че при започване на спора Украйна е оповестила военна зона, като е показала постановката на минни заграждения.

Няма огромна заплаха за дребните риболовен лодки, тъй като мините се виждат от тях и имат огромна маневреност. Опасността е за огромните кораби, добави той.

Забелязани са плаващи мини в северните елементи на крайбрежието. Това са мини, които украинските военноморски сили са сложили при започване на спора с Русия, посочи контраадмиралът. (...) Миналата седмица имаше сигнал, че е видян предмет към нос Галата, оказа се откъснат буй, а не мина, уточни Михайлов.

“Едната от видяните мини е дребна котвена мина, бойният заряд е 20 кг. Тя няма батерия и може да е рискова дълго време. Тя е дребна - с диаметър 50 см. Следващият вид мина е котвена речна противодесантна мина. Диаметърът ѝ е 27 см. Теглото на бойния заряд е 3 кг. Такива мини се слагат в плитководките региони и са предопределени против бронетранспортьори. Такава мина не е заплаха за огромен кораб”, прецизираха от Военноморски сили.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР