Анализът на мащабируемостта на мрежата и капацитета на транзакциите е

...
Анализът на мащабируемостта на мрежата и капацитета на транзакциите е
Коментари Харесай

Три обещаавщи крипто проекта, които да следите през 2024 година

Анализът на мащабируемостта на мрежата и потенциала на транзакциите е постоянно обсъждана тематика в средите на криптовалутите. Шардингът, все по-често възприеман от обещаващи блокчейн системи, се откроява като решение в този подтекст.

Шардингът фундаментално усъвършенства мащабируемостта и продуктивността на блокчейна, като го разделя на по-малки, управляеми сегменти, известни като “ “. Тези шардове поотделно съхраняват порции данни, като понижават тежестта върху обособените възли.

Това делене на данните дава опция за паралелна обработка, което доста покачва скоростта на транзакциите и мащабируемостта. То също по този начин обезпечава по-устойчива инфраструктура, като предотвратява несъразмерното разширение на блокчейна и поддържа успеваемостта при разрастването на мрежата.

С взор напред към евентуалните вложения през 2024 година бе потърсена помощ от GPT-4 Turbo, модернизиран AI модел, който уточни три обещаващи шардинг криптовалути.

  • Radix (XRD) – Използвайки Cerberus, неповторим шардинг механизъм, Radix се стреми към висока продуктивност и крос шардинг атомна комбинация. Предизвикателствата пред приемането, дължащи се на сложността на технологията, могат да повлияят на растежа ѝ.
  • Near Protocol (NEAR) – С помощта на Nightshade, мащабируемо решение за делене, NEAR дава приоритет на сигурността и изчислителния баланс. Протоколът обаче е изправен пред конкуренция, което може да повлияе на растежа му.
  • MultiversX ( EGLD ) – Преди това Elrond, тази платформа употребява Adaptive State Sharding, като комбинира видове шардинг за възстановяване на продуктивността. Отличава се с висок потенциал на транзакциите, само че мащабирането му може да докара до провокации в региона на сигурността.

С напредването на технологиите, шардингът може да се трансформира в основополагащ детайл на бъдещите блокчейн архитектури, задоволявайки възходящото търсене на мощно мащабируеми децентрализирани приложения.  

Но вложението в тази пробна технология е обвързвано с опасности, дължащи се на волатилността и провокациите, свързани с ликвидността в разрастващата се DeFi екосистема на тези шардинг криптовалути. Надеждността им като солидни капиталови активи изисква доста развиване и потвърдени ограничения за сигурност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР