Анализът на финансовите показатели на Ел Би Булгарикум към 30

...
Анализът на финансовите показатели на Ел Би Булгарикум към 30
Коментари Харесай

В Ел Би Булгарикум използват само българско мляко

Анализът на финансовите индикатори на " Ел Би Булгарикум " към 30 юни демонстрира устойчива наклонност на устойчиво финансово положение. От началото на годината до края на юни сдружението регистрира облага в размер на 2,738 млн. лева, като за първото тримесечие тя е в размер на 1,215 млн. лева, а за второто – 1,523 млн. лева Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на " Ел Би Булгарикум " ЕАД Владимир Русев, потърсен за коментар по отношение на включването от Европейска комисия и на българското бяло саламурено сирене в листата на предпазените наименования за генезис, както и поради идното присъединяване на компанията на Международното ревю " Агра " в Словения в интервала 26 – 31 август.

Приходите на държавното сдружение бележат растеж с 25,44 на 100

През първото шестмесечие на 2023 година приходите на държавното сдружение са се нараснали с 2,773 млн. лева или бележат растеж с 25,44 на 100, заяви изпълнителният шеф на компанията. Основно нарастването на приходите се образува от доста нарасналото търсене на продуктите на " Ел Би Булгарикум " във всички канали за дистрибуция - фирмените магазини, комерсиалните вериги - сътрудници на сдружението, и разносната търговия. Към 30 юни 2023 година предприятието няма просрочени отговорности. Регулярно се погасяват настоящите отговорности към снабдители и личния състав, сподели Владимир Русев. Едноличен притежател на капитала на сдружението е " Държавна консолидационна компания " ЕАД.

Изпълнителният шеф на " Ел Би Булгарикум " оцени прибавянето в регистъра на Европейски Съюз със предпазени наименования за генезис на " Българско кисело мляко " и " Българско бяло саламурено сирене " като извънреден триумф за целия бранш, за всички по веригата - от млекопроизводители до консуматори. Тази отбрана легитимира продуктите ни като най-висококачествени и разкрива по-широк стопански капацитет. Нашата компания към този момент подхваща стъпки за узаконяване, още повече, че концепцията ни за потребление само на българско сурово мляко в производството, наложена през март тази година, съответствува с условията на стандарта, уточни още Русев. Той сподели, че компанията може да се трансформира в стабилен сътрудник на българските млекопреработватели по повод симбиотичните закваски за кисело мляко, съдържащи бактерии Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus, както и на закваските за сирене, съдържащи бактерии Lactococcus lactis subsp. lactis и Lactobacillus casei, на които " Ел Би Булгарикум " е страж и производител.

Доставчиците на мляко

Една от първите стъпки, които новото управление предприе след встъпването си в служба, бе да одобри вътрешни правила за избора на снабдители на сурово мляко, сподели Русев, който пое поста в края на февруари тази година. Той уточни, че е била свикана вътрешна комисия, която е основала критерии за оценка, осигуряващи обективност на избора на снабдители, а доставките са били диверсифицирани. Ние поддържаме българските млекопроизводители и взехме решение да работим напълно с българско мляко, стремейки се да балансираме сред комерсиалния интерес и обществената задача на компанията, съобщи изпълнителният шеф на предприятието. По негови данни за първите 4 месеца на годината вносното мляко е било малко над 33 000 тона, а доставчиците са от обичайните Полша, Унгария и Румъния, като цената все още варира сред 0,40 и 0,46 евро с доставката. В обновената версия на Бизнес програмата на сдружението са планувани вложения за откриване на два нови, изцяло оборудвани фирмени магазина, сподели Русев. В софтуерен проект, сдружението планува модернизиране на линията за разфасоване на кисело мляко, на линията за разфасоване на масло и други  

В сдружението работят 145 души

Изпълнителният шеф на " Ел Би Булгарикум " заяви, че средносписъчният личен състав на предприятието през второто тримесечие на 2023 година бележи растеж по отношение на първото тримесечие с 13 нови чиновници и все още в сдружението работят 145 души. Основните назначения са на оператори в обособените цехове въз основата във Видин, водачи, на надлежно квалифицирани фрагменти в обособените звена на Центъра за научноизследователска и развойна активност (ЦНИРД), както и в счетоводството на компанията.

Новите пазари

Държавният производител на мляко и млечни артикули възнамерява да разшири географията на наличието си по света. Сред евентуалните дестинации са Малайзия, Пакистан, Йордания. Русев заяви, че този месец следва стартирането на българска серия от артикули на пазара в Монголия вследствие на партньорството на българската компания с локалната " АПУ Дайри ". Предстоят договаряния за увеличение на размерите на продуктите на " Ел Би Булгарикум " на финландския пазар. В другите страни имаме изпратени проби, които сега са в тестови интервал и следва създаване на тактика за стартирането на напълно българска линия на локалните пазари, добави изпълнителният шеф на млечната компания. По думите му има проявен търговски интерес за готовата продукция на предприятието от страни от Европейски Съюз като Гърция, Чехия и Германия. Заради възходящата известност на здравословното хранене по света, от ден на ден страни и компании демонстрират интерес към неоспоримите качества, които има българското кисело мляко. Основно интерес за придобиване на българския млечен лиценз идва от страни като Индия, Израел, Виетнам, Малайзия и други, сподели Русев

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР