Аналитичната компания Newzoo сподели собствената си визия относно перспективите на

...
Аналитичната компания Newzoo сподели собствената си визия относно перспективите на
Коментари Харесай

Експертите прогнозират растеж на пазара на мобилните игри през 2024 г

Аналитичната компания Newzoo показа личната си визия по отношение на вероятностите на пазара на мобилни игри през 2024 година В съпоставяне с предходната година се планува леко нарастване на пазарните облаги, само че в това време разработчиците няма да са склонни да поемат опасности и ще се концентрират върху подобряването на съществуващите планове.

Нови действителности в мобилните игри

Пазарът на мобилни игри се връща към напредък след забележителния спад през 2022 година Всъщност 2024 година може да се назова първата година, след която съгласно прогнозите облагите ще бъдат малко по-малко от 190 милиарда $, което надвишава миналогодишния индикатор с 2,8%. Бъдещият напредък се чака да бъде към 1,3% годишно, само че в това време разработчиците акцентират, че през днешния ден мобилните игри си съперничат за свободното време на потребителите предвид на останалите типове занимания, измежду които се загатват онлайн слотовете и обществените мрежи.

Очаква се промишлеността да се концентрира върху стабилизирането и приспособяването. Като се имат поради оптимистичните прогнози за пазара на конзолните и компютърни игри, огромните студиа евентуално ще наблегнат на тези платформи, като преиздадат мобилните си игри за тях. Това би трябвало да балансира разходната част и да се получи спомагателна облага.

Също по този начин един от пазарните трендове ще бъде запазването на интереса към обществения детайл в игрите – опцията за взаимоотношение сред играчите, чатове, шерване, основаване на групи или даже консолидиране на обществените мрежи.

Новото игрово преживяване

Като се има поради процъфтяващото развиване на генеративния изкуствен интелект през 2023 година, пазарните анализатори на мобилни игри са съгласни, че огромните студиа и разработчиците би трябвало да го интегрират в бъдещите си планове тъкмо в този момент. За тях това е и превъзходен късмет да понижат разноските на стадия на производството.

Изкуственият разсъдък може световно и изцяло да повлияе върху пазара, тъй като се твърди, че прави осезаеми промени в нормалния геймплей:

Увеличава равнището на персонализация; Променя играта; Осигурява непредсказуем геймплей; Разнообразява държанието и реакциите на игровите герои.

Разбира се, внедряването на такива нововъведения ще изисква от потребителя съществуване на модерни флагмански мобилни устройства. В края на краищата, производителите на смарт телефони тази година също обръщат доста внимание на мобилните игри, осигурявайки впечатляваща мощност в новите модели.

Заедно с това най-популярният род мобилни игри си остават пъзелите — през 2023 година общият им брой изтегляния приближава 16,5 милиарда в платформите iOS и Android. Веднага след тях се подреждат симулаторите и екшън игрите — 10,5 и 5,5 милиарда изтегляния.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР