Амстердам ще стане първият град в Нидерландия, който ще въведе

...
Амстердам ще стане първият град в Нидерландия, който ще въведе
Коментари Харесай

Амстердам въвежда ограничение на скоростта от 30 км/ч. по градски улици

Амстердам ще стане първият град в Нидерландия, който ще вкара от петък, 8 декември, ограничаване на скоростта от 30 километра в час по множеството улици, в опит да направи града по-безопасен и спокоен.
Това ограничаване на скоростта е належащо заради увеличаващите се пешеходци в града, сподели Мелани ван дер Хорст, градски консултант, отговарящ за трафика. „ В резултат на това има от ден на ден рискови обстановки в придвижването “, уточни Ван дер Хорст.
Миналата година са регистрирани към 4 800 произшествия, при които е била извикана кола за спешна помощ, а минимум 15 души са починали. Ограничението на скоростта ще засегне 80% от улиците в града, до момента в който на някои основни пътища ще бъде позволено ограничаване от 50 км/ч.
Изключение ще се прави за градските рейсове, трамваите и такситата – само че единствено в случай че има спомагателна лента за тях.
Снощи 4500 улични табели, които бяха авансово сложени из града, бяха официализирани, а развалени знаци да вземем за пример със стикери, бяха поправени.
Амстердам желае да даде приоритет на колоезденето и ходенето пешком. Много улици в центъра на града са затворени за автомобилно придвижване и са превърнати в пешеходни и велосипедни зони. Има и от ден на ден така наречен fietsstraten - велосипедни улици, където колите са единствено посетители, а велосипедистите имат преимущество.
Броят на жителите на Амстердам, който сега е към 800 000, пораства, а годишно минимум 20 милиона туристи посещават града.
БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР