Амстердам планира да забрани използването на всички автомобили с бензинови

...
Амстердам планира да забрани използването на всички автомобили с бензинови
Коментари Харесай

CNN: Амстердам планира до 2030 г. да се движат само автомобили с нулеви емисии


Амстердам възнамерява да забрани потреблението на всички коли с бензинови и дизелови мотори до 2030 година Ако градът желае да извърши задачите си, това ще рече, че разполага с едвам десетилетие, с цел да построи нужната за електрическите коли инфраструктура, написа CNN, представена от Bloombergtv.bg.

Определени дизелови транспортни средства ще бъдат неразрешени в центъра на Амстердам от идната година, като част от проекта на града. От 2022 година рейсовете ще минават през центъра на холандската столица единствено в случай че имат електрически или водородно захранвани мотори, като до 2030 година всички транспортни средства в града би трябвало да са с нулеви излъчвания.

По-чист превоз, по-чист въздух

„ За Амстердам въпросът е обвързван със здравето, както и с климатичните цели “, изясни Шарън Дийксма, общински консултант. „ Ние целим чист въздух за всеки в Амстердам посредством унищожаване на излъчванията от трафика и понижаване на излъчванията от останалите източници “, добави тя.

Други градове също минаха към забрани за замърсяващите коли. Париж, Мадрид и Атина възнамеряват да забранят дизеловите коли през 2025 година Лондон стартира през тази година да вкарва такси за транспортните средства в града, които не дават отговор на прецизни емисионни стандарти, като няколко градове в Германия също вкараха ограничавания за дизеловите коли.

Към момента Амстердам има 5 нискоемисионни зони, където колите, произвеждащи повече нездравословни излъчвания, са неразрешени. Предстои тези зони да бъдат разширени за сметка на стягане на регулациите.

Гражданите се предизвикват за прекосяване към електрически автомобили посредством стратегии за споделени пътувания и дотации. Градът обаче чака, че задвижването на толкоз доста нови електрически коли ще изисква 23 хиляди зареждащи станции до 2025 година

За момента Амстердам има към 3 хиляди сходни станции, ситуирани на публични паркинги. Предстои хиляда нови станции да бъдат конфигурирани по улиците на столицата, като всеки, закупил електромобил, ще може да изиска слагането на станция в личния си квартал.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР