Амстердам. 61 души, пристигнали в Нидерландия с полети от Южна

...
Амстердам. 61 души, пристигнали в Нидерландия с полети от Южна
Коментари Харесай

ТАСС: У 61 пътници от Южна Африка на летището в Амстердам е открит коронавирус

Амстердам. 61 души, пристигнали в Нидерландия с полети от Южна Африка в петък, са дали позитивен тест за ковид. Актуализираната информация беше показана в събота от Здравната работа на община Кенемерланд, която включва град Схипхол, където се намира летището, предава TACC .

" Резултатите са известни ", осведомиха управляващите. " Според информацията, с която разполагаме, има 61 позитивни и 539 негативни резултата. " " Пътниците с негативни проби са имали опция да изоставен летището или да продължат пътуването си ", споделиха от общинската здравна работа. Предвижда се наложителна карантина минимум седем дни при съществуване на признаци и минимум пет дни при тяхно неявяване. На хората също беше предоставена опция за самоизолация у дома, в случай че живеят сами и могат да се приберат без контакт с други (например в персонален автомобил - бел. ТАСС) "... Какъв вариант на ковид е открит при пътуващите, не се оповестява.

Решението за тестване на пасажерите на два полета, идващи от Южна Африка, беше взето от нидерландските управляващи на фона на разпространяването на нов вариант на ковид в района, който може да бъде по-опасен от до момента известните разновидности. По същата причина от обяд в петък Нидерландия спря полетите със страните от Южна Африка. Освен това страните от района са включени в листата на страните, пътуването до които е обвързвано с извънредно висок риск. Това с изключение на всичко друго планува наложителна самоизолация след посещаване в тези страни.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР