Американците смятат, че обществото им е доста по-корумпирано, откакто на

...
Американците смятат, че обществото им е доста по-корумпирано, откакто на
Коментари Харесай

Американците смятат, че след избирането на Тръмп корупцията е нараснала

Американците считат, че обществото им е много по-корумпирано, откогато на власт е Доналд Тръмп, демонстрира огласено през днешния ден допитване на " Трансперънси интернешънъл ", представен от " Франс прес ". То е извършено по телефона с 1005 пълнолетни американци сред октомври и ноември.

Близо 60% от участниците в анкетата са на мнение, че през последните 12 месеца корупцията се е нараснала, до момента в който през януари 2016 година те са били към 30 на 100, показва организацията " Трансперънси интернешънъл ".

За 44% от запитаните корупцията е дълготраен проблем в Белия дом, това е с 8 пункта повече, в сравнение с при започване на предходната година. Институцията, която интервюираните цитират най-често като корумпирана, е Конгресът.

През 2016 година половината от запитаните са считали, че битката на държавното управление с корупцията е несполучлива, до момента в който в този момент по този начин мислят 70 на 100 от участниците в сондажа. " Нашите избраници не съумяха да вдъхнат доверие в способността на Вашингтон да бъде в работа на популацията. Хората не престават да ги преглеждат като представители на ползите на един корпоративен хайлайф ", означи представителят на " Трансперънси " Зоуи Рийтър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР