Американците не обвиняват талибаните за хаоса на летището в Кабул,

...
Американците не обвиняват талибаните за хаоса на летището в Кабул,
Коментари Харесай

САЩ не поеха отговорност за хаоса на летището в Кабул

Американците не упрекват талибаните за хаоса на летището в Кабул, само че също по този начин не се считат за отговорни за случаите, при които медии оповестиха за най-малко 5 починали. Това гласи взаимно изказване на представителите на Пентагона и Държавния департамент.

В понеделник на летището в Кабул цареше безпорядък. Много афганистанци, които желаят да изоставен страната заради идването на власт на талибаните, се пробваха да щурмуват самолети на летището.
 Съединени американски щати прекратиха самолетните полети от Кабул Съединени американски щати прекратиха самолетните полети от Кабул
Американските военни прекратиха полетите, които имат за цел евакуацията на хора от летището в Кабул. Това бе направено, с цел да се вкара...

В медиите и обществените мрежи се появиха фотоси и видеозаписи за това по какъв начин хората щурмуват аероплан, който към този момент е подготвен за политане, някои видеа демонстрират по какъв начин той се издига от земята с хора, падащи от машината. Съобщава се също, че американските военни са разкрили сигнален огън във въздуха, когато навалица от хора е влезнала на пистата.

Представители на Пентагона обявиха, че има няколко случая със пукотевица на летището, за които талибаните не носят отговорност. Един американски боец е бил леко ранен и към този момент се е върнал на работа.

Говорителят Джон Кърби посочи, че няма опити да се прекъсне интервенцията или да се нападна американската войска. Той акцентира, че случилото се на летището в Кабул „ не е неуспех “ и добави, че американските военни са ангажирани с „ възобновяване на сигурността на летището след вчерашните нарушавания “.

Източник: ТАСС

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР