Американското тунинг ателие Hennessey представи по време на шоуто SEMA

...
Американското тунинг ателие Hennessey представи по време на шоуто SEMA
Коментари Харесай

Нов претендент за най-бърз автомобил в света

Американското тунинг ателие Hennessey показа по време на шоуто SEMA в Лас Вегас новия си хиперавтомобил Venom F5. Спортната машина ще бъде пряк съперник на Bugatti Chiron и е създаден " от нулата ". Името на модела е отпратка към скалата, по която дефинира силата на торнадото. Категорията F5 се отнася до вятър с " невероятна " мощ, чиято скорост варира от 419 до 512 км на час.

Както показаха от компанията, автомобилът ще получи неповторимо шаси и идеална аеродинамична каросерия. По този метод коефициентът на въздушно противодействие на купето е 0,33. Каросерията на автомобила е направена от въглерод.

Спортният суперавтомобил е оборудван със 7,4-литров турбо мотор. Мощността на елемента е 1600 конски сили, той работи в композиция със седемстепенна роботизирана трансмисия с един съединител. Актуалният модел на компанията Hennessey - Venom GT - е екипиран със седемлитров 8-цилиндров мотор с две турбини, генериращ мощ от 1244 конски сили.

С подобен мотор Venom F5 може да форсира до 300 км/ч за 10 секунди. Максималната скорост на автомобила е 484 км в час. По този метод новият модел става по-бърз от Koenigsegg Agera RS и Bugatti Chiron.

Суперавтомобилът ще бъде създаден в лимитиран тираж от 24 екземпляра. Заявките на искащите да станат притежатели на неповторимата машина ще бъдат прегледани от самия Джон Хенеси. Предполага се цената на колата да бъде към 1,6 милиона $. Автомобилът ще бъде сглобяван в завода Hennessey`s Sealy в Тексас.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР