Американското правителство ще отпусне милиарди долари, за да стимулира производството

...
Американското правителство ще отпусне милиарди долари, за да стимулира производството
Коментари Харесай

Полупроводникът в надпревара с времето

" Американското държавно управление ще отпусне милиарди долари, с цел да подтиква производството на чипове ", " Китай приготвя фонд за 27 милиарда $ за развиване на полупроводниковата си промишленост съгласно източници на Блумбърг ", " Интел " се готви да влага 100 милиарда $ в четири щата в Съединени американски щати ". 
 
Това са единствено част от заглавията на редица изявления от последния месец, които отразяват възходящото значение на производството на компютърни чипове. 

На този декор най-големият производител на полупроводници по поръчка в света - тайванската компания Ти Ес Ем Си (TSMC), се пробва да отговори на търсенето им, увеличавайки индустриалните си мощности. Корпорацията обаче се сблъсква с дефицит на квалифицирани експерти и служащи. 

За да откри решение на този проблем, Ти Ес Ем Си е основала интензивна стратегия за образование на десетки хиляди чиновници, с цел да може те да стартират бързо работа.
Иновативна академия
Производителят на полупроводници е построил съвременен център за образование на своите чиновници. Академията е ситуирана в огромен софтуерен парк в град Тайчун, ситуиран в централната част на Тайван. Учебният център се преглежда като основен фактор за развиването на Ти Ес Ем Си в международен мащаб.

Всички инженери, които компанията наема за своите действия в Тайван и в някои други страни, са длъжни да преминат двумесечно образование в центъра.

" Вече можем да образоваме новите чиновници по-систематично. Можем да им помогнем да учат по-бързо и да изградят солидна (професионална - бел. ред.) основа ", показва Маркъс Чен, който е инструктор в академията на Ти Ес Ем Си.

" Основната (корпоративна - бел. ред.) полезност на Ти Ес Ем Си е, че би трябвало да вършим всичко доста дейно ", отбелязва Чен.

Академията на Ти Ес Ем Си е основана по модела на фабриките за произвеждане на чипове. 

В едно от пространствата на образователния център може да бъде забелязана въртяща се роботизирана " ръка ", която почиства и полира полупроводникови пластини. Този развой е прочут като химико-механично гланциране, показва Си Ен Ен. 

В друга лаборатория машина повдига пакети с полупроводникови пластини до тавана и ги придвижва в друга част на оборудването.
Полупроводниковият гигант 
Ти Ес Ем Си създава към 90 на 100 от всички полупроводникови чипове в света. Те се употребяват за основаването на разнообразни високотехнологични устройства - от смарт телефони и дронове до технологии, основани на изкуствен интелект.

За да посрещне възходящото търсене на чипове и да форсира доставките им за своите клиенти в другите страни, Ти Ес Ем Си построява нови заводи в Съединени американски щати, Япония и Германия. 

Компанията има настоящи фабрики в Тайван, в източната част на Китай и в американския щат Вашингтон, в северозападната част на Съединени американски щати.

През предишния месец колосът в бранша на полупроводниците откри първия си цех в Кумамото, в югозападната част на Япония.

Ти Ес Ем Си построява две индустриални уреди и в американския щат Аризона. Предвижда се в тях да се създават по-миниатюрни и по-усъвършенствани чипове. Проектът е на стойност 40 милиарда $.

Технологичната корпорация разгласи през предишното лято, че ще влага близо 3,5 милиарда евро в построяването на първия си цех в Европа. Планира се оборудването да бъде ситуирано в Дрезден, Източна Германия, съобщи Ройтерс. 

На фона на така наречен " Закон на Мур ", съгласно който броят на транзисторите на микрочиповете се удвоява на всеки две години, скоростта на въвеждане в производството им на нови софтуерни решения е от основно значение, както за компанията Ти Ес Ем Си, по този начин и за нейните клиенти. А измежду тях се открояват софтуерни колоси като корпорациите " Епъл " (Apple), " Енвидиа " (Nvidia) и " Адвансд майкро дивайсис " (Advanced Micro Devices - AMD).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР