Американското правителство е разбило китайска хакерска мрежа, насочила действията си

...
Американското правителство е разбило китайска хакерска мрежа, насочила действията си
Коментари Харесай

САЩ разби китайска хакерска група

Американското държавно управление е разрушило китайска хакерска мрежа, насочила дейностите си към сериозна инфраструктура , заяви Reuters.

Агенцията напомня, че през последните месеци Съединени американски щати стартира интервенция за битка с необятно публикуваната кибер група, която сполучливо засегна хиляди свързани с интернет устройства. Изданието се базира на информация от двама западни специалисти в региона на сигурността и едно лице, осведомено с въпроса.

Според източниците Министерството на правораздаването и Федералното бюро за следствие желаеха и получиха законово позволение да деактивират отдалечено китайската хакерска акция .

Една от аргументите администрацията на Байдън да се концентрира съществено върху киберпрестъпността е, че офанзивите биха могли да повлияят върху изборния развой през ноември.

Известна като Volt Typhoon, злонамерената кибердейност е алармирала чиновниците на разузнаването, които настояват, че тя е част от по-голямо изпитание за компрометиране на западната сериозна инфраструктура, в това число военноморски пристанища, снабдители на интернет услуги и комунални услуги.

Според специалисти, такива пробиви могат да разрешат на Китай да наруши отдалечено работата на значими уреди в Индо-тихоокеанския район , които под някаква форма подкрепят или обслужват военните интервенции на Съединени американски щати.

Говорител на министерството на правораздаването е отказал коментар.

Когато западните страни за първи път предизвестиха за Volt Typhoon през май предходната година, говорителката на китайското външно министерство Мао Нин съобщи, че изказванията за хакерската офанзива са " групова дезинформационна акция " от страна на страните от " Пет очи " - отпратка към самодейността за продан на разследваща информация сред Съединени американски щати, Канада, Зеландия, Австралия и Англия.

Известно е, че Volt Typhoon работи, като поема надзор върху разнообразни свързани устройства, да вземем за пример рутери, модеми и даже свързани към интернет охранителни камери. В тази мрежа, известна като " ботнет ", устройствата се координират и ръководят от човек или група, прецизира Reuters. Китайските хакери поемат контрола да вземем за пример, на охранителна камера. Впоследствие употребяват географското й състояние, с цел да се доберат до същинската цел. Според осведомен с региона източник, неутрализирането на офанзивата е мъчно, защото инженерите улавят " естествена активност " на консуматор, намиращ се наоколо до задачата.
 Microsoft: Китайска хакерска формация e проникнала в имейли сметки от Западна Европа
Microsoft: Китайска хакерска формация e проникнала в имейли сметки от Западна Европа

Използвала подправени токени за засвидетелствуване, с цел да получат достъп до към 25 организации и свързани с тях лица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР