Американското министерство на отбраната официално потвърди, че украински пилоти вече

...
Американското министерство на отбраната официално потвърди, че украински пилоти вече
Коментари Харесай

Украинските пилоти, които ще летят на F-16, вече учат английски език

Американското министерство на защитата публично удостовери, че украински водачи към този момент са почнали да учат британски език в границите на обучителната им стратегия за ръководство на изтребители F-16, съобщи Укринформ.

Информацията бе оповестена от заместник-говорителя на Пентагона Сабрина Сингх.

Започна образованието по британски език за няколко водачи, съобщи тя на конференция, като добави, че курсовете ще бъдат съобразени с равнището на притежаване на езика и уменията на водачите.

Сингх призна, че възможното прекратяване на работата на американското държавно управление от 1-ви октомври може да засегне езиковото образование на украинските летци. По-конкретно това се отнася  до ангажираните с курсовете цивилни чиновници, които няма да могат да работят, ако бюджетното финансиране бъде прекратено.

„ Надяваме се, че Конгресът ще може да открие общ за двете партии и двете камари път, по който да се избегне прекъсването на работата на държавното управление “, сподели още Сингх, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Пентагона Патрик Райдър разгласи в края на предишния месец, че от октомври Съединени американски щати ще стартират да образоват украински водачи и техници за ръководство на изтребители Ф-16 във военновъздушната база на Националната армия " Морис " в Аризона.

Преди това украинските военнослужещи ще би трябвало да преминат през образование по британски език във военновъздушната база „ Лакленд “ в Тексас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР