Американското министерство на отбраната e уведомилo официално Анкара, че отстраняват

...
Американското министерство на отбраната e уведомилo официално Анкара, че отстраняват
Коментари Харесай

Официално: САЩ отстрани Турция от програмата за F-35

Американското министерство на защитата e уведомилo публично Анкара, че отстраняват Турция от програмата за американските изтребители F-35, съобщи Анадолската организация.

Тази информация е била обявена на сътрудник на организацията от виновен чиновник на Пентагона, добавя Българска телеграфна агенция.

Източникът показал, че преди този момент е бил анулиран взаимният меморандум за присъединяване в програмата, който Турция е подписала през 2007 година На негово място е бил направен нов меморандум, в който обаче Турция не попада измежду осемте участници.

Не се показва под каква форма Анкара е била известена за отстраняването й от програмата за F -35.

Програмата за самолетите F-35 в началото включваше девет страни участнички - с изключение на Турция, това са Съединени американски щати, Англия, Италия, Холандия, Австралия, Дания, Канада и Норвегия.

Турция планираше да купи 100 самолета Ф-35.

През 2018 година й бяха предоставени четири броя от изтребителите от пето потомство, само че машините останаха в Съединени американски щати, където бяха изпратени и турски водачи, с цел да се образоват за работа с тях.

След това бе предадена собствеността и на още два самолета F-35 на Турция.

Поради рецесията сред Анкара и Вашингтон поради покупката от Турция на съветските системи за противовъздушна защита С-400, прехвърлянето на тези 6 броя самолети в Турция по този начин и не се реализира.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР