Американското космическо управление НАСА извърши успешно статичен тест на двигателите

...
Американското космическо управление НАСА извърши успешно статичен тест на двигателите
Коментари Харесай

НАСА изпита успешно двигателите на новата си ракета

Американското галактическо ръководство НАСА извърши сполучливо неподвижен тест на моторите на новата си гигантска ракета, наречена галактическа изстрелваща система, която един ден би трябвало да води астронавти на Луната, предадоха международните организации.

Четирите мотора RS-25 на главната степен на ракетата, всеки един с размер на автомобил, бяха запалени леко в продължение на осем минути, както беше набелязано, с цел да симулират фаза на изстрелване. Тестът беше осъществен в изпитателния център Стенис в щата Мисисипи. За задачата му резервоарите бяха напълнени с към 2,6 милиона литра гориво. Това е втори сходен тест за ракетата. При първия в края на януари моторите стопираха прибързано единствено по-късно повече от минута работа.

Проектът за ракетата към този момент закъснява с няколко години. Тя би трябвало да води в космоса кораба Орион в границите на програмата за завръщане на американци на Луната. Тестът през днешния ден беше последният от серия тествания, целящи да се ревизира главната степен на ракетата. Тази степен е съвсем 65 метра висока и е формирана от мотори, резервоари и компютри, които са мозъкът на ракетата. Сега ракетата ще бъде откарана в галактическия център Кенеди във щата Флорида.

Първи полет е очакван по-късно през тази година. Той ще бъде с капсулата Орион, само че без астронавт. Втори полет ще има през 2023 година с астронавти, които ще обиколят Луната, само че няма да кацат. Трети полет ще прати двама астронавти на лунната повърхнина, измежду които и жена, на доктрина през 2024 година

Частната компания Спейс екс също създава ракета притежател Старшип, която да стигне до Луната и даже до Марс. Но последните проби на тази ракета завършиха със зрелищни гърмежи. Нов изпитателен полет на прототипа може да има в идните дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР