Американско ядрено оръжие да се разположи на територията на Полша

...
Американско ядрено оръжие да се разположи на територията на Полша
Коментари Харесай

Полският президент изуми! Какво поиска от Байдън

Американско нуклеарно оръжие да се разположи на територията на Полша е изискал президентът на страната Анджей Дуда. Изявлението идва в миг на напрежение сред Запада и Русия и на фона на опасенията от нуклеарна война,

Служител на Белия дом разяснява, че не знае такова искане да е отправено. Съединени американски щати и НАТО обявиха, че не се планува разполагане на нуклеарни оръжия в някогашните комунистически страни. Експерти считат, че нуклеарните бойни глави не биха били задоволително ефикасни от военна позиция, в случай че са ситуирани покрай Русия, написа " Гардиън ". 
-->
Изявлението на полския президент наподобява е отговор на опасността, която съветският президент насочи. Припомняме, че Владимир Путин заплаши, че ще употребява всичките си налични оръжия, в случай че Западът не спре да се меси в спора с Украйна.  

Администрацията на президента Байдън се пробва да избегне ескалацията на спора с Кремъл, като в същото време доставя Украйна с съвременно оръжие и в допълнение финансиране. 

Искането на Полша за нуклеарно оръжие на територията ѝ последва, откакто прилежаща Беларус направи промени в Конституцията си и позволи на Русия да разположи нуклеарни оръжия на беларуска територия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР