Американският войник, който избягал от Южна в Северна Корея е

...
Американският войник, който избягал от Южна в Северна Корея е
Коментари Харесай

Американският войник, арестуван в Северна Корея, се е опитал да избегне наказание

Американският боец, който избягал от Южна в Северна Корея е бил задържан, откакто пресякъл границата сред двете страни. Твърди се, че това е редови войник втори клас от американската войска Травис Кинг. Той трябвало да бъде изпратен назад в Съединени американски щати, където го чакала дисциплинарна процедура поради обвиняване в нахлуване. Но вместо да се качи в самолета, боецът направил обиколка с екскурзовод на демилитаризираната зона на границата сред двете Кореи.
Един от нашите военнослужещи, който е пътувал без позволение, е пресякъл военната демаркационна линия. Разбрахме, че той е в ареста в Корейската национална демократична република. Следим обстановката от близко. Работим, с цел да уведомим най-близките му родственици.
Лойд Остин – министър на защитата на Съединени американски щати

Все още не е ясно дали Смит е желал да дезертира в Северна Корея.
Може би той е желал да избегне наказване и влизането в Северна Корея единствено е влошило ситуацията му.
Тара Коп – публицист от Асошиейтед прес

Според специалисти, режимът в комунистическа Северна Корея може да употребява бягството на американския боец за пропагандни цели. Съединените щати са посочени като основен зложелател на Пхенян.През 2018 година на трима американски жители беше позволено да се върнат вкъщи от Северна Корея. Година по-рано умря Ото Уормбиър, американски студент, който беше задържан по време на образователно пътешестване в интернационално изолираната страна и 17 месеца по-късно бе трансфериран в кома в родината си.Часове откакто редови войник Кинг пресeче границата, Северна Корея изстреля две балистични ракети, които са паднали отвън изключителната икономическа зона на Япония. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР