Американският Върховен съд обяви, че ще разгледа казуса за това

...
Американският Върховен съд обяви, че ще разгледа казуса за това
Коментари Харесай

Върховният съд а САЩ решава дали Тръмп може да се кандидатира за президент

Американският Върховен съд разгласи, че ще прегледа проблема за това дали някогашният президент Доналд Тръмп може още веднъж да се кандидатира за държавен глава, съобщи Би Би Си. Делото е планувано за 8 февруари, добавя Си Ен Ен. Върховните съдии са решили да прегледат обжалването на Тръмп против решението на висшия съд на Колорадо, който дисквалифицира някогашния президент от изборите в щата поради дейностите на Тръмп по време на нападението против Капитолия и последвалите вълнения през 2021 г. 

Миналата седмица щатът Мейн също извади Тръмп от бюлетините за предварителните избори в щата, като повода още веднъж беше обвързвана с държанието на някогашния държавен глава при щурма преди две години.

Преди това стана ясно, че Доналд Тръмп и неговата компания би трябвало да бъдат наказани да платят 370 милиона $, спрямо досегашния иск за 250 милиона $, за надуване на цената на активите му във финансови документи за повече от десетилетие, разгласи в петък пред арбитър основният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, съобщи Блумбърг, представена от БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР